Рокі Джонсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рокі Джонсон
Уейд Дуглас Боулз
Ім'я при народженні англ. Wayde Douglas Bowles[1]
Псевдо Рокки Джонсон, Свит Эбони Даймонд і Дрю Гласто
Народився 24 серпня 1944(1944-08-24)
Емгерст, Камберленд, Нова Шотландія, Канада
Помер 15 січня 2020(2020-01-15)[2] (75 років)
Лутц, Гіллсборо, Флорида, США[3][4]
·тромбоемболія легеневої артерії[3]
Країна  Канада
Діяльність борець
Знання мов англійська
Роки активності 19641991
Батько Джеймс Боулз
Мати Ліліан Боулз
У шлюбі з Ata Johnsond[5]
Діти Дуейн Джонсон
Вага 122 кг
Зріст 188 см
Нагороди
IMDb ID 0426117
Сайт rockyjohnson.net

Рокі Джонсон (справжнє ім'я Уейд Дуглас Боулз; 24 серпня 1944 — 15 січня 2020) — колишній професійний борець. Також відомий як батько актора та професійного борця Дуейна «The Rock» Джонсона. Досить великих успіхів Рокі досягає в 1970-1980-х роках, під час своїх виступів у World Wrestling Entertainment. Разом зі своїм партнером Тоні Атласом, став частиною first black tag team, щоб здобути перемогу у World Wrestling Entertainment (WWE).

Раннє життя[ред. | ред. код]

Народився 24 серпня 1944 р. в м. Амхерст, Канада. Він виховувався у сім'ї Ліліан і Джеймса Боулз, де було п'ятеро синів. Уейд був четвертим. Його предками були раби, що втекли з півдня Америки. У віці 16-ти років, Джонсон переїхав у Торонто, Онтаріо, де він працював водієм вантажівки та почав боротися. З самого початку юнак почав тренуватися, щоб стати боксером та зрівнятися з такими зірками, як Мухаммед Алі та Джордж Форман, але його завжди зачаровував реслінг.

Професійна кар'єра[ред. | ред. код]

Для участі у багатьох боях та акціях Уейд Дуглас узяв собі сценічний псевдонім «Soulman» Rocky Johnson.

National Wrestling Alliance[ред. | ред. код]

Свою професійну кар'єру реслера Джонсон розпочав в середині 1960-х років. В середині 70-х він стає головним кандидатом у National Wrestling Alliance, здобув титул, змагаючись з тодішніми світовими чемпіонами Тері Фанком і Харлі Рейсом. Здобувши перемогу в кількох регіональних чемпіонатах tag team у NWA, довів, що має право зайняти своє місце у tag team wrestling.

World Wrestling Entertainment[ред. | ред. код]

У 1983 році він почав кар'єру у World Wrestling Entertainment, де почав ворогувати з Деном Мурако, Грегом Валентіном, Майком Шарпом, Бадді Роузом та Адріаном Адонісом. Згодом знайшов собі як партнера для боїв Тоні Атласа. Разом утворили команду та стали відомі як «The Soul Patrol».

Пенсійні[ред. | ред. код]

Після відходу на пенсію в 1991 році, Джонсон разом з Петом Паттерсоном, тренував свого сина Дуейна. Спочатку батько був проти ідеї вступу сина до цього бізнесу, мотивуючи тим, що знає, який важкий шлях йому доведеться пройти, але згодом він погодився.

Помер 15 січня 2020 року у віці 75 років.[6]

Примітки[ред. | ред. код]