Роменська міська централізована бібліотечна система

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роменська міська централізована бібліотечна система
Країна:  Україна
Тип: ЦБС
Розташування Ромни

Роменська міська централізована бібліотечна система — міська централізована бібліотечна система у районному центрі Сумської області місті Ромнах, яка об'єднує 5 міських бібліотек.

Опис[ред. | ред. код]

Роменська міська централізована бібліотечна система об'єднує 5 міських бібліотек — центральна міська бібліотека для дорослих, центральна міська бібліотека для дітей, бібліотека сімейного читання, філіал № 1 ЦМБ для дорослих, філіал № 1 ЦМБ для дітей та розташована за адресою: вул. Коржівська, 94, м. Ромни, Сумська область, Україна.

Директор установи — Рослова Ніна Миколаївна.

До структури Роменської міської централізованої бібліотечної системи входять:

  1. Центральна міська бібліотека для дорослих (вул. Коржівська, 94) — фонд налічує близько 69400 примірників документів. Обслуговує 5 тисяч користувачів. У Роменській ЦМБ для дорослих працює літературне об'єднання «Обрії» (керівник Грицай Л. І.), основним завданням якого є підтримка та популяризація творів талановитих поетів-початківців, а також клуби за інтересами: «Надвечір'я» та «Молоді серця».
  2. Центральна міська бібліотека для дітей (вул. Аптекарська, 1) — фонд налічує близько 22800 примірників документів. Обслуговує 3290 користувачів. Діяльність закладу спрямована на всебічний пізнавальний розвиток дітей та підлітків, допомогу у навчальному процесі, на закріплення та поглиблення знань.
  3. Бібліотека сімейного читання (вул. Сумська, 1Г) — фонд налічує близько 12000 примірників документів. Обслуговує 2100 користувачів. Заклад покликаний впровадити традиції родинного читання, сприяє сім'ям роменців у прищепленні дітям і дорослим любові та поваги до книги, розвитку їх творчих здібностей. При бібліотеці працює клуб «Родинна світлиця».
  4. Філіал № 1 ЦМБ для дорослих (вул. Петропавлівська, 4) — фонд налічує близько 7000 примірників документів. Обслуговує 750 користувачів. Основним завданням своєї роботи вбачає приділення увагу збереженню і примноженню славних традицій українського народу, відродженню духовності у співдружності з недільною школою Петро-Павлівської церкви.
  5. Філіал № 1 ЦМБ для дітей (вул. Горького, 188) — фонд налічує близько 18600 примірників документів. Обслуговує 1800 користувачів. При закладі працює світлиця «Бджолина рада», де регулярно проводяться розважально-пізнавальні засідання. Учні роменських загальноосвітніх шкіл № 11, № 5, № 6 є частими гостями бібліотеки та активними учасниками масових заходів на її базі.

Джерела[ред. | ред. код]