ССА Масейо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сентро Спортіво Алагоано (Масейо)
Повна назва
Прізвисько Azulão do Mutange (Сині з Мутанжі)
Засновано 1913
Населений пункт Масейо (Алагоас), Бразилія Бразилія
Стадіон Мутанжі,
Стадіон Король Пеле,
Вміщує 25 000
Президент Рафаель Теноріо
Головний тренер Едуардо Баптіста
Ліга Серія B
2019 Серія A, 18-те
Домашня
Виїзна

Сентро Спортіво Алагоано (порт. Centro Sportivo Alagoano) чи просто ССА — бразильський футбольний клуб з міста Масейо, штат Алагоас. Один з двох найсильніших клубів свого штату поряд із КРБ (Масейо).

Історія[ред. | ред. код]

Клуб було засновано 7 вересня 1913 року під назвою Centro Sportivo Floriano Peixoto. Сучасну назву отримав 1918 року.

За кількістю чемпіонських титулів (36) ССА набагато випереджає будь-яку іншу команду свого штату. Проте в історію ця команда потрапила завдяки виходу в фінал останнього розіграшу Кубку КОНМЕБОЛ 1999 року. Турнір до того моменту цілком втратив привабливість серед найсильніших команд Південної Америки і в ньому, зокрема від Бразилії, брали участь клуби з регіональних ліг. В Чемпіонаті Північного Сходу Бразилії 1999 року ССА дістався півфіналу, але більш відомі та сильні команди — «Баїя», «Віторія» з Салвадора і «Спорт Ресіфі» відмовились від путівки в Кубок КОНМЕБОЛ. Тому її було віддано саме ССА. В результаті, клуб з Масейо дістався фіналу турніру, де поступився аргентинському «Тальєресу» з Кордови (примітно, що «Тальєрес» нині також не бере участі у Вищій лізі чемпіонату Аргентини).

КРБ проти ССА[ред. | ред. код]

Найбільш непримиренним супротивником ССА є клуб КРБ. Статистика зустрічей: 471 матч, 170 перемог у КРБ, 156 нічиїх, 148 перемог ССА. Різниця м'ячів 606–579 на користь ССА.

Стадіон[ред. | ред. код]

Стадіон «Король Пеле», який використовує ССА й КРБ, було відкрито 25 жовтня 1970 року матчем збірної штату Алагоас і клубу «Сантос», за який виступав Пеле.

Стадіон вміщує 25 000 глядачів і використовується ССА для найважливіших зустрічей.

Стадіон «Король Пеле»

Досягнення[ред. | ред. код]

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]