Сади восени (фільм, 2006)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Сади восени»
Jardins en automne
Жанр комедія
Режисер Отар Іоселіані
Продюсер Роберто Чікутто
Сем Клебанов
Мартін Маріньяк
Луіджи Мусіні
Моріс Тіншант
Сценарист Отар Іоселіані
У головних
ролях
Северін Бланше
Жакінт Жаке
Отар Іоселіані
Лілі Лавіна
Деніс Ламберт
Мішель Пікколі
Паскаль Вінсент
Саломе Бедін-Мхеідзе
Крістіан Гріот
Матіас Юнг
Оператор Вільям Любчанський
Композитор Микола Зурабішвілі
Кінокомпанія Pierre Grise Productions
Дистриб'ютор Артхаус Трафік
Тривалість 115 хв.
Мова французька
Країна Італія Італія
Франція Франція
Рік 2006
IMDb ID 0494239

«Сади восени» (фр. Jardins en automne) - комедія відомого грузинсько-французького кінорежисера Отара Іоселіані. Спільне виробництво - Франція, Італія, Росія.

Хто б міг подумати, що міністр Венсан опиниться на вулиці? Послуги, надані Венсаном нації, вельми значимі: в молодості він був біологом і винайшов непомітну, але ефективну зброю масового знищення: генетично модифікованих комах — блохи і оси-вбивці, які викликають судоми. У тридцять років він вже був членом Академії наук. Щоб нейтралізувати його талант винахідника, його призначають міністром сільського господарства. Він перетворюється на старого зануду, йому вже за шістдесят, і він почиває на лаврах.

Природно, у нього є вороги, які терпляче риють йому могилу. Все починається з добре продуманих акцій: вигуків, протестів, лютих виступів, неприкаяних мукаючих корів, овець і качок, гною, розкиданого по бульварах, тракторів... Натовп завжди думає, що наступний керівник буде кращим за того, кого, на їхню думку, вони добре знають. Можливо, вони мають рацію, оскільки Теодорус, суперник Венсана, повний ентузіазму, енергії й ідей. Ось ця прямолінійна людина сидить у саду під деревом, оточена прибічниками: вона невисока, з великим животом і короткими кінцівками. Вона читає, перечитує, править і підписує відозви, декларації, пропозиції, програми... За огорожею саду чутні вигуки натовпу, який рішуче збунтувався. Він хоче змін, його шум подібний до музики Вагнера, Дев'ятої симфонії Бетховена!

Венсан у своєму кабінеті. Вікна зачинені, але він чує шум натовпу. Його гасла безжалісні й категоричні: це кінець. Венсан підписує заяву про свою відставку...

Актори[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Кінофестиваль в Мар-Дель-Плата (2007 рік)[ред. | ред. код]

  • Перемога у номінації "Спеціальний приз журі".
  • Кандидат у номінації "Найкращий фільм".

Виробництво[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]