Санкуру (провінція)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Санкуру

фр. Sankuru

Адм. центр Лоджа
Країна Демократична Республіка Конго
Населення
 - повне 1 374 239 (23)
 - густота 13,17 (22)
Площа
 - повна 104 331 км² (10)
Часовий пояс UTC+1
Код ISO 3166-2 CD-SN

Мапа
Вікісховище має мультимедійні дані
за темою: Санкуру

Санкуру (фр. Sankuru) — провінція Демократичної Республіки Конго, розташована в центрі країни.

Географія[ред. | ред. код]

До конституційної реформи 2005року Санкуру була частиною колишньої провінції Східне Касаї. Адміністративний центр — місто Лоджа. По території провінції протікають річки Санкуру, Ломамі, Лубефу і Лукеніє.

Населення провінції — 1 374 239 чоловік (2005)[1].

Флора і фауна[ред. | ред. код]

Для провінції характерні ліси, чагарники і савана. Є численні гори і долини.

У провінції водяться різні види тварин, такі як леви, зебри, антилопи, куду, бегемоти, різні види тропічних змій, крокодилів, черепах, безліч різних риб і птахів, а також мавпи, в тому числі шимпанзе.

Територіальний поділ[ред. | ред. код]

Провінція розділена на 6 територій:

Економіка[ред. | ред. код]

Основою економіки провінції є сільське господарство. У провінції вирощують рис, банани, ананаси, картоплю, цукрова тростина, сорго і різні місцеві сільськогосподарські продукти.

У провінції є родовища алмазів, каситерита й інших корисних копалин. Промисловість розвинена слабо, в основному це деревообробна промисловість, рибальство і виробництво цегли для місцевого споживання. Великою проблемою у розвитку провінції є відсутність розвиненої мережі доріг, електропостачання та іншої інфраструктури.

Освіта[ред. | ред. код]

У провінції багато початкових і середніх шкіл. Школи в основному організовані католицькими, протестантськими або методистськими церквами. Тим не менш, уряд ДР Конго через Департамент освіти також відкриває нові школи.

У Санкуру є кілька університетів: Університет Патріса Лумумби з кампусами в Лоджі і Tshume-Ste-Marie , Університет Сент-Анн з кампусами в Tshume-Ste-Marie і Лусамбо[en]. У провінції також є кілька коледжів.

Фотогалерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Provinces of the Democratic Republic of Congo (Congo Kinshasa). Архів оригіналу за 21 березня 2012. Процитовано 27 травня 2011.