Сатисфакція (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сатисфакція
Сатисфакция
Жанр мелодрама
Режисер Анна Матісон
Продюсер Євген Гришковець
Олександр Орлов
Ірина Юткіна
Сценарист Євген Гришковець
Анна Матисон
У головних
ролях
Євген Гришковець
Денис Бургазлієв
Олег Малишев
Євген Солонінкін
Павло Харланчук
Михайло Мешакін
Анастасія Шинкаренко
Олексій Орлов
Ганна Дружиніна
Родіон Бровкін
Оператор Андрій Закаблуковський
Композитор Максим Сергієв
Борислав Струльов
Кінокомпанія студія «Гекльберрі Фільм»
Тривалість 93 хвилин
Мова російська
Країна Росія Росія
Рік 2011
IMDb ID 1805397

«Сатисфакція» — російський художній фільм 2011 року за участю Євгенія Гришковця.

З лютого 2011 року фільм ліцензійно видається на DVD компанією Містерія звуку.

Зміст[ред. | ред. код]

Олександр займається крупним бізнесом і має великий вплив у своєму місті. Дмитро – його вірний друг і помічник. І от якось вони опиняються зачиненими в ресторані на всю ніч. Спиртного навколо сила-силенна і двом чоловікам належить провести цей час, аби з'ясувати всі недомовленості між собою та розібратися з образами, які неминуче виникають у їхній роботі.

Ролі[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Саундтрек[ред. | ред. код]

У саундтрек фільму увійшла різна музика: уривки класичних творів, сучасні твори російських та зарубіжних виконавців:

Критика та відгуки[ред. | ред. код]

Фільм викликав неоднозначну реакцію кінокритика Алекса Екслера. Зокрема, він зазначає, що фільм вторинний по відношенню до раніше що вийшла картина «Про що говорять чоловіки», при цьому сама алкогольна дуель некрасива з художньої точки зору. Інші ж говорили про невиразною грі акторів і неприродності Євгена Гришковця в ролі провінційного олігарха, а також про відсутність серйозної драматургії.

Серед позитивних моментів критики відзначили хорошу операторську роботу і окремі сцени з фільму, які викликають особливо яскраві емоції у глядача (сцена з задавленою собакою, сльози Верхозина наприкінці «дуелі» і т. д.).

Прокат фільму[ред. | ред. код]

До виходу фільму був приурочений вихід книги Гришковця «Сатисфакція». Сюди ввійшла сценарій фільму та ілюстрації режисерських розкадрувань. У своєму блозі Євген Гришковець вів щоденник зйомок, докладно описував дні роботи над фільмом, учасників, постачаючи текст ілюстраціями.

Прокатом і дистрибуцією «Сатисфакції» займається компанія «Наше кіно», яка в цілях просування фільму організувала серію предпрокатних показів картини. Найперший показ фільму публіці відбувся 11 січня 2011 року, в місті Южно-Сахалінськ. Потім пройшли прем'єрні покази в Хабаровську, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Санкт-Петербурзі. Московська прем'єра фільму відбулася 18 січня 2011 року в кінотеатрі «Жовтень».

Зйомки фільму проходили в місті Іркутську та селищі Ліствянка на Байкалі, іркутської публіці і учасникам зйомок фільм був показаний 7 листопада 2010 року.

Офіційно прокат стартував 20 січня 2011 року (125 копій на плівці, 18 цифрових).

У лютому 2011 року розпочався прокат фільму в Казахстані. Також в лютому в продаж вийшла ліцензійна версія фільму на DVD.

Нагороди[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]