Свічковий фестиваль в Убонратчатхані

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Свічковий фестиваль або Восковий фестиваль відбувається щороку у місті Убонратчатхані з нагоди початку Васси на наступний день після свята Асала Пуджа.

Свічка напередодні свята у центрі міста

Обрядовість[ред. | ред. код]

За місяць до фестивалю буддистські монастирі міста готують пересувні платформи з великими фігурами з індуїстської та буддистської міфології, покриті воском та щедро прикрашені візерунками.

У перший день посту Ван Као Панса відбувається урочистий парад «свічок». Вранці кожен монастир вивозить платформу і везе у центр міста у супроводі музикантів і танцювальних колективів. У параді також беруть участь державні установи та приватні компанії. Школи і навчальні заклади виставляють танцювальні колективи. У центрі Убонратчатхані в парку знаходиться велика скульптура, що зображає одну із «свічок».[1]

У 2016 році на фестивалі презентували найдовшу свічку у світі — 40 метрів довжиною.[2]

Свічковий фестиваль в Убонратчатхані — популярна туристична принада Таїланду.[3]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Ubon Ratchathani Candle Festival: 1-20 July 2016 // Thailand Festivals 2016 — URL
  1. Thung Si Mueang (Ubon Ratchathani, Thailand): Top Tips Before You Go - TripAdvisor. www.tripadvisor.com. Процитовано 21 липня 2016.
  2. Salyga Pavlo (20 липня 2016), The longest candle in the world // Найдовша свічка у світі, процитовано 21 липня 2016
  3. Ubon Ratchathani Candle Festival (Thailand): Top Tips Before You Go - TripAdvisor. www.tripadvisor.com. Процитовано 21 липня 2016.