Севастополь-авіа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Севастополь-авіа
Дата заснування 2002
Розмір флоту 2
Сайт

Севастополь-Авіа — колишня українська авіакомпанія зі штаб-квартирою в Севастополі. Працювала головним чином на ринку чартерних перевезень, здійснювала також та регулярні перевезення. Базувалася в аеропорту «Бельбек», Севастополь, Україна.

Історія[ред. | ред. код]

ТОВ «Авіакомпанія „Севастополь-Авіа“» була створена 30 червня 2001 року. Злітну смугу та обладнання аеропорту «Бельбек» спільно використовувалися з військовою частиною ППО Міністерства оборони України. Авіакомпанією виконувалися регулярні рейси з Севастополя в Київ.

У 2002 у зв'язку з отриманням аеропорту «Бельбек» ліцензії на міжнародні авіаперевезення[1], «Севастополь-Авіа» почала здійснювати регулярні рейси в Москву, Ларнаки, Стамбул. У період з 2002 по 2007 роки було здійснено близько 4 тис. авіарейсів, з яких 50 % були міжнародні, перевезено близько 50 тис. пасажирів.

У 2007 році рейси тимчасово припинені, у зв'язку з відмовою Міністерства оборони України продовжити договір про спільне використання аеродрому[2]. З того часу по даний момент (травень 2010) немає ніякої інформації про авіакомпанію «Севастополь-Авіа».

Флот[ред. | ред. код]

Іл-18Д, бортовий номер UR-CEO

Іл-18В, бортовий номер UR-CEV

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Аэропорт «Бельбек» стал международным
  2. Самый южный аэропорт Украины – «Бельбек» прекратил прием гражданских рейсов. Архів оригіналу за 14 грудня 2013. Процитовано 10 грудня 2013.