Селтинський повіт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Селтинський повіт
Губернія Вотська АО
Центр Селти
Створений 1921 року

Се́лтинський пові́т (рос. Селтинский уезд) — адміністративна одиниця Вотської АО РРФСР, що існувала з 1921 до 1924 року.

Повіт був утворений згідно з декретом ВЦВК від 8 грудня 1921 року з волостей Малмизького повіту В'ятської губернії, які відійшли до складу Вотської АО. В склад нового повіту увійшло 11 волостей — Валамазька, Василівська, Копкинська, Новомултанська, Селеговська, Сям-Можгинська, Ува-Туклинська, Узінська, Халдинська та Христорождественська.

Повіт був ліквідований в результаті адміністративно-територіальної реформи 1924 року. Василівська та Селеговська волості відійшли до складу Глазовського повіту, утворивши Кур'їнську волость. Новомултанська,Сям-Можгинська, Ува-Туклинська, Селтинська, Халдинська, Валамазька, Христорождественська, Узінська та Копкинська — до складу Іжевського повіту, утворивши Новомултанську, Селтинську та Копкинську волості.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Справочник по административо-территориальному делению Удмуртии / Составители: О. М. Безносова, С. Т. Дерендяева, А. А. Королёва. — Ижевск: Удмуртия, 1995. — 744 с. — 2000 экз. — ISBN 5-7659-0425-4
  • Губернии и уезды РСФСР по данным к 1 марта 1921 года. — Издательство Наркомата внутренних дел, 1921.


Шаблон:Селтинський повіт