Романчук Сергій Іванович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Романчук Сергій Іванович
Загальна інформація
Громадянство  Україна
Місце проживання Україна
Народження 2 червня 1982(1982-06-02) (41 рік)
Україна
Спорт
Вид спорту спортсмен
Участь і здобутки

Сергій Іванович Романчук (7 червня 1982, Макіївка) — український богатир та пауерліфтер, переможець Всеукраїнських богатирських турнірів. Учасник «World Strongest Man — 2010», «Арнольд-Стронгмен-Класік-Гріп-2010». Рекордсмен України у вправі «Фермерська прогулянка». Після початку російської агресії проти України керує спортивним клубом «Ведмідь» Макіївці (окупована територія, яку контролює т. зв. «Донецька народна республіка»).

Кар'єра[ред. | ред. код]

Брав участь у World's Strongest Man в 2010 році, а також у Europe's Strongest Man 2010.

Сергій Романчук виграв змагання серед богатирів на змаганнях у Strongman Champions League що проходили у Києві 18 грудня 2010 року.

Також переміг на змаганнях у Полтаві 25 серпня 2011 року. Це досягнення надає Сергію можливість брати участь у змаганнях World Strongest Man 2011.

Дворазовий переможець Чемпіонату України з пауерліфтингу у 2007 та 2012 роках.

Сергій був членом збірної команди Богатирів України, що входить до складу Федерації найсильніших атлетів України і перетягування канату.

З початком російської агресії проти України вирішив залишитися на окупованій території в Макіївці, де керує спортивним клубом «Ведмідь», що контролюється «Донецькою народною республікою».

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]