Лега Про Пріма Дівізіоне

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Серія C1)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лега Про Пріма Дівізіоне
Засновано 1978 як Серія C1
2008 як Пріма Дівізіоне
Скасовано 2014
Регіон Італія Італія
Конфедерація УЄФА
Кількість команд 36 (дві групи по 18)
Рівень в ієрархії Рівень 3
Підвищення в класі Серія B
Пониження в класі Лега Про Секонда Дівізіоне
Внутрішній кубок Кубок Італії
Поточний чемпіон «Віртус Ентелла» (група А)
«Перуджа» (група В)
Сайт http://www.lega-pro.com/

Лега Про Пріма Дівізіоне (італ. Lega Pro Prima Divisione), також відома у 1978–2008 роках як Серія C1 (італ. Serie C1) — колишній третій рівень італійського футбольного чемпіонату, що існував у 19782014 роках.

Історія[ред. | ред. код]

Третій рівень футбольного чемпіонату Італії виник 1935 року й отримав назву Серія C.

1978 року Серія C була розділена на два дивізіони: Серію C1 і Серію C2. 2008 року Серія C1 отримала назву Лега Про Пріма Дівізіоне.

Після реформи ліги 2014 року, два попередні підрозділи Лега Про Пріма Дівізіоне і Лега Про Секонда Дівізіоне припинили своє існування і були об'єднані в один дивізіон — Лега Про Дівізіоне Уніка, або скорочено Lega Pro.

Структура[ред. | ред. код]

Турнір був розділений на дві зони: A (північна) і B (південна), по 18 команд у кожній. Розіграш чемпіонату проводився окремо в кожній зоні. За результатами розіграшу дві команди від кожної зони переходять до Серії B. Найкращі команди кожної зони здобувають підвищення автоматично, а чотири команди в кожній зоні, які посіли місця з другого по п'яте, наприкінці сезону влаштовують між собою перехідний турнір (Play-off), переможець якого також потрапляє до Серії B.

Три найгірші команди кожної зони вибувають до Лега Про Секонда Дівізіоне. Команди, що посіли останні місця, переходять туди автоматично; між командами, що закінчили чемпіонат на місцях з 14-то по 17-те, влаштовується перехідний турнір (Play-out), і до Секонда Дівізіоне вибувають дві найгірші команди цього турніру.

Команди, які вибули з ліги, замінюють найгірші команди Серії B і найкращі команди Серії C2.

Посилання[ред. | ред. код]