Символи Наґої

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Си́мволи Наґо́ї — особливі знаки та об'єкти, що уособлюють місто Наґоя й офіційно використовуються міською владою для ідентифікації. До них належать емблема, прапор, квітка, дерево і гімн Наґої. Зображення символів широко використовуються в офіційній документації, рухомому і нерухомому майні міста.

Опис[ред. | ред. код]

Емблема Наґоїієрогліф 八 («вісім») поміщений в коло. Це давня позначка бічної гілки роду Токуґава з провінції Оварі, середньовічних володарів міста. В японській міфології число вісім є уособлює нескінченність, тому позначка є кодованим побажання нескінченного розвитку і процвітання Наґої. Емблема була затверджена у жовтні 1907 року.
Прапор Наґої — полотнище білого кольору, сторони якого співвідносяться як 2 до 3. В центрі полотнища розміщена емблема міста червоного кольору.
Квітка Наґоїлілія. Її було вибрано у 1950 року серед сотні квіток-кандидатів шляхом масштабного опитування мешканців міста.
Дерево НаґоїКамфорне дерево. Воно росте у багатьох місцях мегаполісу і є обов'язковим супутником японських святинь, зокрема святилища Ацута. Камфорне деерво було затверджено міським символом у 1972 році шляхом всеміського референдуму.

Посилання[ред. | ред. код]