Символи префектури Сіґа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Символи Префектура Шіґа)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Символи префектури[ред. | ред. код]

    
Емблема      Прапор
  • Емблема префектури

Емблема префектури Шіґа — напис імені префектури у вигляді стилізованих знаків японської абетки катакана — シ (сі) ліворуч та ガ(ґа) праворуч. Обидва знаки поєднані в коло, уособлення миру і гармонії. Внутрішня частина кола символізує озеро Біва. Крилоподібні частини знаків означають злет і розвиток. Емблема затверджена 3 квітня 1957 року префектурною постановою № 138 [1]. Інколи емблема префектури називається «префектурним гербом».

  • Знак-символ префектури

Окремий знак-символ префектури Хіросіма відсутній. Зазвичай, емблема використовується як знак-символ префектури.

  • Прапор префектури

Положення про прапор префектури Шіґа було затверджено 16 вересня 1968 року префектурною постановою № 355.[2]. Прапор складається з полотнища блакитного кольору, співвідношення сторін якого дорівнює 2 до 3. У центрі розміщується емблема префектури Шіґа білого кольору.

  • Дерево префектури

Японський клен (Acer palmatum) є деревом-символом префектури Шіґа. Восени його листя червоніє, приваблюючи місцевих мешканців та іноземних туристів. Особливо багато цих дерев у садах місцевих буддистських храмів. Клен затверджено деревом префектури Омі у жовтні 1966 року.

  • Квітка префектури

Квіткою префектури вважається рододендрон (Rhododendron). Він розцвітає у квітні—травні. Рододендрон затверджено квіткою префектури Шіґа у лютому 1954 року.

  • Птах префектури

Пірникоза мала (Tachybaptus ruficollis) була затверджена птахом префектури Омі у липні 1965 року. Цей птах здавна мешкає у околицях озера Біва.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Постанова префектури Шіґа про емблему префектури. Архів оригіналу за 30 вересня 2007. Процитовано 12 лютого 2011. 
  2. Постанова префектури Шіґа про прапор префектури. Архів оригіналу за 30 вересня 2007. Процитовано 12 лютого 2011.