Снєдков Євген Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Снєдков Євген Володимирович
рос. Евгений Владимирович Снедков
Громадянство СРСР СРСРРосія Росія
Національність росіянин
Діяльність лікар
Титул професор,
доктор медичних наук
Військове звання полковник
Батько Володимир Снєдков
Нагороди два ордени

Снєдков Євген Володимирович (рос. Снедков Евгений Владимирович) — доктор медичних наук, професор, лікар-психіатр, має державні нагороди, полковник медичної служби Російської Федерації. Його сфера науково-практичної діяльності це посттравматичний стресовий розлад (лікування, психодіагностика), є провідним фахівцем у цій галузі в Росії; патогенез психічних захворювань, розлади шизофренічного спектру, психофармакологія. Член Президії Правління Російського товариства психіатрів (РТП), голова комісії з питань професійної етики РТП[1].

Має багаторічний досвід лікаря-психіатра у Збройних Сил СРСР, Збройних Сил Росії. У 19861989 рр. служив на посадах:

У 1992 р. він захистив дисертацію кандидата наук на тему: «Психогенні реакції бойової обстановки (клініко-динамічне дослідження на матеріалі афганської війни)».

У січні-лютому 1995 р. брав участь у медичному забезпеченні бойових дій російських військ у Чечні (див. «Перша чеченська війна»).

У 1997 р. він захистив дисертацію доктора медичних наук на тему «Бойова психічна травма (клініко-патогенетична динаміка, діагностика, лікувально-реабілітаційні принципи)». Багато років працював професором на катедрі психіатрії та наркології Санкт-Петербурзької державної медичної академії імені І. І. Мечникова, у даний час завідує катедрою психіатрії Північно-Західного державного медичного університету імені І. І. Мечникова.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]