Сойонг Йон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сойонг Йон
Основна інформація
Дата народження 1984(1984)
Місце народження Сеул
Громадянство Південна Корея Південна Корея
Національність Південна Корея Південна Корея
Професія музикант
Освіта Кельнська вища школа музики і Seoul Arts High Schoold
Інструменти скрипка
soyoungyoon.com

Сойонг Йон (кор. Soyoung Yoon; нар. 1984, Сеул) — південнокорейська скрипалька.

Біографія[ред. | ред. код]

Сойонг Йон почала вчитися грі на скрипці з п'яти років. Вона відвідувала Євонську середню школу мистецтва в Сеулі, а згодом художню гімназію. 2002 року, як «особливо обдарована» вона поступила до Національного університету мистецтв у Сеулі, де її викладачем був професор Нам Юн Кім. У Кельнській вищій школі музики вона навчалася у відомого музичного педагога Захара Брона. Продовжила навчання в Цюрихській вищій школі мистецтв, куди перейшов на роботу Захар Брон. Також проходила навчання у Шломо Мінца та Іди Гендель.

Сойон Йон виступала з концертами з такими відомими колективами, як London Mozart Players, Цюрихський камерний оркестр, Басконський національний оркестр, Філармонія націй, Симфонічний оркестр Кельнського радіо, Віртуози Москви.

Сойонг Йон входить до Квартету Страдіварі, під час концертів якого грає на скрипці короля Георга, виготовленій Антоніо Страдіварі 1710 року.

Відзнаки[ред. | ред. код]

Сойонг Йон була лауреатом таких конкурсів:

Дискографія[ред. | ред. код]

2012 року з'явився дебютний альбом «Сібеліус і Чайковський — концерти для скрипки». 2013 року альбом було номіновано на премію International Classical Music Award (ICMA) в категорії «Концерти».

Посилання[ред. | ред. код]