Соняшник (журнал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Соняшник
Обкладинка журналу №7 за 1998 рік
Країна видання  Україна
Тематика Дитяча
Періодичність виходу місячно або щодва місяці
Мова українська
Адреса редакції вул. Б.Хмельницького, 51-А
Засновано 1991

soniashnyk.org.ua

«Соняшник» — дитячий журнал, що видається з 1991 року щомісячно, інколи виходить двомісячник. В журналі друкуються цікаві головоломки для дітей, завдання з англійської мови, вірші українських поетів, дитячі оповідання, комікси, інтерв'ю із сучасними українськими письменниками, художниками, поетами та ін.[1][2] Наприкінці 2009 року Київська міська рада видала рішення щодо позбавлення права оренди та виселення з приміщень на вулиці Богдана Хмельницького, 51-А. Судова тяганина триває досі [3].

Виселення[ред. | ред. код]

Разом із «Соняшником» наприкінці 2009 року були рішення про виселення Всеукраїнського державного спеціалізованого видавництва «Українська енциклопедія» ім. М.Бажана, редакції дитячого журналу «Соняшник», пошуково-видавничого агентства «Книга пам'яті України», головної редакції Зводу пам'яток історії та культури. Дані приміщення пропонувалося віддати в оренду з подальшою приватизацією приватного фонду «Здоров'я майбутнього»[4].

Українська інтелігенція виступила проти даного рішення. Зокрема на захист видань та видавництв виступили народний депутат України Володимир Яворівський, а також поет, громадський діяч Іван Драч, герой України, поет, громадський діяч Дмитро Павличко, заслужений діяч мистецтв України Павло Мовчан. Судова тяганина триває досі.

З 2007 року журнал припинив виходити. Останніми головними редакторами видання були письменниці та журналістки Леся Воронина та Тетяна Щербаченко.

Посилання[ред. | ред. код]