Спеціальні війська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Спеціа́льні війська́ — війська і служби Збройних Сил, призначені для забезпечення бойової діяльності військ, що виконують вузькоспеціалізовані функції, та мають на озброєнні спеціально призначену для цього бойову та іншу техніку.

Українське законодавство надає наступне визначення: «Спеціальні війська — війська, що призначені для забезпечення бойової діяльності збройних сил і вирішення властивих їм спеціальних завдань. Вони включають: з'єднання і військові частини розвідки, війська зв'язку, радіоелектронної боротьби, інженерні війська, війська радіаційного, хімічного і біологічного захисту, залізничні війська, топогеодезичні, гідрографічні, гідрометеорологічні (метеорологічні) частини.»[1]

До спеціальних військ відносяться:

Успішне виконання загальновійськовими формуваннями завдань, що стоять перед ними, забезпечується спеціальними військами (інженерними, радіаційного, хімічного і біологічного захисту та інші) і службами (озброєння, тилу).

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Звід відомостей, що становлять державну таємницю, затверджений Наказом Служби безпеки України від 12.08.2005 № 440 (Редакція від 15.09.2017). Архів оригіналу за 29 вересня 2017. Процитовано 30 вересня 2017.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Радянська військова енциклопедія. РАДИОКОНТРОЛЬ-ТАЧАНКА // = (Советская военная энциклопедия) / Маршал Советского Союза Н. В. ОГАРКОВ — председатель. — М. : Воениздат, 1980. — Т. 7. — С. 493-494. — ISBN 00101-150. (рос.)

Ресурси Інтернету[ред. | ред. код]