Спліт (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Спліт
Сплит
Тип телесеріал
Телеканал(и) ТЕТ
Жанр Фентезі, Фантастика, Драма, Містика, Трилер, Мелодрама, Бойовик
Тривалість серії 25 хвилини
Знімання Андрей Вакорина
Режисер Влад Ланне
На основі Спліт[d]
Розробка WeiT Media
Продюсери Тімур Вайнштейн
У головних ролях Христина Бродська,
Артем Крилов,
Дмитро Панфілов
Країна-виробник Україна Україна
Мова оригіналу російська мова
Перший показ 2011 — дотепер
Кількість сезонів 1
Кількість серій 40
Посилання

Спліт — молодіжний український серіал, оригінальна версія якого була знята в Ізраїлі у 2009 році. Усього за два роки «Спліт» став міжнародним хітом і вже проданий в 78 країн світу.

Сюжет[ред. | ред. код]

На відміну від оригіналу, сюжет був досить перероблений. Як і в ізраїльському серіалі, основною темою є Спліт — напівкровка народжена від вампіра і людини, Лія Розанова. Долею їй було дано стати пророком вампірів, що вміє передбачати майбутнє. Вже в перших серіях її намагаються вбити, від смерті її рятує Кай (Костянтин Потоцький), посланий Ардеком — братом Лії.

Сюжет серіалу зав'язується навколо війни, яка століттями триває між вампірами і людьми. Але поки що триває перемир'я: вампіри не п'ють людську кров, їх живить джерело. Знайти таке джерело може лише Пророк. Ними можуть бути лише напівкровки — спліти, діти людей і вампірів. Нинішній пророк Ардек шукає собі заміну і знаходить Лію — сором'язливу 16-річну дівчину, яка навчається в мистецькому коледжі і не підозрює про своє призначення. Ардеку доводиться відправити до Лії свого учня Кая під виглядом однокласника. Його мета — підготувати дівчинку прийняти свою долю та захистити від небезпеки, що чекає на неї на цьому шляху. За примхою долі, Кай та Лія закохаються одне в одного, але, ані за законами людей, ані за законами вампірів вони не можуть бути разом.

Головні герої[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]