Спілка письменників Росії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Спілка письменників Росії
Абревіатура СПР(укр.)
Тип спілка письменників
Засновано 1991
Штаб-квартира Москва
Офіційні мови російська
Вебсайт: rospisatel.ru

CMNS: Спілка письменників Росії у Вікісховищі

Спілка письменників Росії — загальноросійська громадська організація, яка об'єднує ряд російських і зарубіжних літераторів (прозаїків, поетів, есеїст і т. д.). Наступник Спілки письменників РРФСР. На 2004 рік складалася з 93 регіональних організацій і об'єднувала 6 991 людини[1]. Утворена в 1991 році, коли на базі єдиної Спілки письменників СРСР утворилися Спілка письменників Росії («патріотичної» спрямованості) й Спілка россійських письменників («демократической» направленности)[2][3]. Перший голова — Юрій Бондарев.

Пам'ятна медаль А. П. Чехова[ред. | ред. код]

У 2004 р. Московською міською та Московською обласною організацією Спілки письменників Росії та Спілкою письменників-перекладачів в ознаменування 100-річчя з дня смерті А. П. Чехова заснована Пам'ятна медаль А. П. Чехова. Вручається особам, нагородженим Літературною премією імені А. П. Чехова «за внесок у російську сучасну літературу».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Інтерв'ю В. Тургая слідами XI з'їзду Спілки письменників Росії
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 26 вересня 2007. Процитовано 31 травня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 25 жовтня 2010. Процитовано 31 травня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]