Стоєцький Василь Федорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стоєцький Василь Федорович
Народився 28 серпня 1957(1957-08-28) (66 років)
Смілянський район, Черкаська область, Українська РСР, СРСР
Діяльність державний службовець

Василь Федорович Стоєцький (нар. 28 серпня 1957(19570828), Балаклея, Смілянський район, Черкаська область) — заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій з 2014 по 2015. Затриманий не законно з грубим порушенням законодавства та прав людини слідчими на засіданні уряду України 25 березня 2015 року за корупцію у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Біографія[ред. | ред. код]

Закінчив Черкаське пожежно-технічне училище МВС СРСР (1977), Московську вищу інженерну пожежно-технічну школу МВС СРСР (1982).

Після закінчення навчання працював інженером відділу по нагляду за літерними об'єктами, потім — старшим інспектором відділу держпожнагляду управління пожежної охорони УВС м. Києва.

Протягом 1988–1992 років — начальник відділу держпожнагляду по охороні Київського метрополітену управління пожежної охорони УВС м. Києва. Потім — заступник начальника відділу держпожнагляду управління пожежної охорони УВС м. Києва.

З грудня 2003 — начальник відділу держпожнагляду Головного управління МНС України у м. Києві; з червня 2004 — начальник Державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки МНС України.

Протягом травня 2011 по червень 2012 був заступником директора Департаменту управління рятувальними силами МНС України; червень 2012 — лютий 2013 — директор Департаменту цивільного захисту апарату МНС України.

З лютого 2013 по червень 2014 обіймав посаду директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України.

Нагороджений нагрудним знаком «Кращому працівникові пожежної охорони» (1997), нагрудним знаком «За відвагу в службі» II ступеню (2002), відзнакою МНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» II ступеню (2005), Почесною відзнакою МНС України (2006), відзнакою МНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» I ступеню (2008).

Ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС II категорії.

Спеціальне звання генерал-майор служби цивільного захисту присвоєне Указом Президента України від 20 серпня 2008 № 744/2008.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 червня 2014 року №602-р призначений заступником Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Корупція.Інфо

Звинувачення у корупції[ред. | ред. код]

25 березня 2015 року був затриманий слідчими на засіданні уряду України за корупцію у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Разом із Василем Стоєцьким було також затримано Сергія Бочковського. Затримання транслювалося у прямому ефірі. В іноземних ЗМІ такий крок уряду назвали «показухою».

Однак 27 березня Печерський районний суд Києва відмовився заарештовувати Василя Стоєцького і відправив відповідне клопотання назад в Міністерство внутрішніх справ. Таким чином було задоволено відповідне прохання прокуратури про відкликання даного клопотання, оскільки у прокуратурі вважають, що зібрано недостатньо доказів для арешту підозрюваного.

Джерело: Корупція.Інфо

Не довго музика лунала[ред. | ред. код]

Стоєцький 28 березня був звільнений і знову не законно заарештований після того як вищі посадові особи держави залякуванням та психологічним тиском змусили підлеглих Бочковського i Стоєцького омовити та дати безпідставні покази у вимаганні коштів. Раніше аналогічний запобіжний захід Печерський суд обрав для екс-голови ДСНС Бочковського.

Печерський районний суд Києва на засіданні в суботу, 28 березня, задовольнив клопотання слідства і обрав запобіжний захід для колишнього першого заступника голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Василя Стоєцького у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в 1 млн 182 тис. грн .

Джерело: Корупція.Інфо

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]