Сімферопольська ТЕЦ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сімферопольська ТЕЦ
Країна Україна Україна
Розташування Гресівський
АР Крим
Введення в експлуатацію 29 грудня 1958
Встановлена електрична
потужність
68МВт
Сайт krimtec.com/simferopolskaya-tets/
ідентифікатори і посилання
CMNS: Сімферопольська ТЕЦ у Вікісховищі

Сімферопольська ТЕЦ — теплоелектроцентраль України в селищі Гресівський на річці Салгир у АР Крим, за 9 км від Сімферополя. ТЕЦ забезпечує тепловою електроенергією частину міста Сімферополя та житлові райони селищ Молодіжне, Гресівський, Комсомольське, Аерофлотський, Кримгеологія і підприємства будівельної індустрії, ще тепличні господарства.

Історія[ред. | ред. код]

Будівництво ТЕЦ розпочалося у 1955 році, селище будівельників засноване 1956 року. Першу турбіну потужністю 50 МВт введено в дію 29 грудня 1958, другу — у серпні 1960 року. У 1961 році потужність станції планомірно доведено до проектної — 100 МВт. У 1981 в зв'язку з завершенням реконструкції турбін та переведенням їх у теплофікаційний режим, Сімферопольська ДРЕС перейменована на Сімферопольську ТЕЦ. Основне паливо — вугілля, газ та мазут. Усі виробничі процеси станції було автоматизовано у 1980-х роках.

У зв'язку з завершенням реконструкції турбін та переведенням їх у теплофікаційний режим Сімферопольська ДРЕС 1981 року перейменована на ТЕЦ.

В січні 2009 ТЕЦ у часі «газової війни» «КримТЕЦ» працювала 1 з двох турбін станції (для стабільної роботи Кримської енергосистеми Сімферопольська ТЕЦ повинна була того часу підтримувати потужність 100 МВт, проте в тодішніх умовах забезпечувала лише 38-40 МВт). 

В 2010 роках ТЕЦ орендує ТОВ «Кримтеплоелектроцентраль».

У серпні 2012 згідно з постановою Кабінету міністрів виключена з переліку об'єктів державної власності для подальшої приватизації.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]