Сінна (станція метро, Нижній Новгород)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сінна
Автозаводська лінія
Загальні дані
Тип Односклепінна станція мілкого закладення
Платформи
Кількість 1
Тип острівна
Довжина 102 м
Будівництво
Дата відкриття 2024 рік [1]
Мапа
Автозаводська лінія
Сінна
Площа Свободи
Оборотні тупики
Горьківська
Міст через р. Оку
Московська +зал
Чкаловська
Ленінська
Зарічна
Двигун Революції
Пролетарська
ТЧ-1 Пролетарське
Автозаводська
Комсомольська +зал
Оборотні тупики
Кіровська
Парк культури
Оборотні тупики

«Сінна» (рос. Сенная) — проєктована кінцева станція Автозаводської лінії Нижньогородського метрополітену. Розташовуватиметься за проєктованої станцією «Оперний театр» в Нижегородському районі в 400 м від однойменній площі, під вул. Великий Печерської та вулицею Родіонова поруч з однойменною автостанцією. Після відкриття «Сінна» стане третьою станцією метро в Нагірній частині Нижнього Новгорода.

Можливі назви[ред. | ред. код]

На 2018 рік основна робоча назва — «Сінна». Зокрема, воно фігурує на схемі лінії на станції метро «Горьківська». В якості альтернативного назви розглядається «Сінна площа».

Будівництво[ред. | ред. код]

Будівництво станції буде проводитися відкритим способом. Для цього буде перекриватися вулиця Родіонова, в районі Сінної площі. На час будівництва трамвайний маршрут № 2 «Міське кільце» буде перенаправлений на інші вулиці або скорочений.

На2019 рік заплановано винесення інженерних мереж на ділянці від станції «Горьковская» до станції «Сінна». Відкриття станції планується в 2024 році [1]. У перспективах розвитку нижегородського метрополітену - спорудження ще однієї станції - «Сормовська», кінцевої на Сормовсько-Мещерскі лінії [2].

12 серпня 2018 року муніципальна казенна установа «Головне управління з будівництва та ремонту метрополітену, мостів і дорожніх мереж в місті Нижньому Новгороді» (МКУ «ГУММіД») отримала дозвіл на підготовку документації по плануванню території для продовження лінії метрополітену від станції «Горьковская» до станції «Сінна». У наказі йдеться, що документи повинні бути представлені в департамент містобудівної діяльності і розвитку агломерацій Нижегородської області протягом одного року [3].

Розташовані у метро об'єкти[ред. | ред. код]

Архітектура і оформлення[ред. | ред. код]

Станція спроєктована односклепінною станцією мілкого закладення.

Колійний розвиток[ред. | ред. код]

За станцією будуть розташовані оборотні тупики для обороту і відстою рухомого складу.

Див. Також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Будівництво станції метро «Сормовська» в нижньому Новгороді планується почати в 2025 році. Архів оригіналу за 20 жовтня 2018. Процитовано 7 грудня 2018.
  2. Станція «Сінна» в Нижньому Новгороді відкриється в 2024 році!. Підземний експерт. Архів оригіналу за 6 жовтня 2018. Процитовано 7 грудня 2018.
  3. Столиця Нижній (12.10.2018, 14: 47). "ГУММіД» отримав дозвіл на планування території для продовження метро до площі Сінний. Архів оригіналу за 18 грудня 2018. Процитовано 7 грудня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]