Том Рідж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Том Рідж
англ. Tom Ridge
Народився 26 серпня 1945(1945-08-26)[1][2][3] (78 років)
Манголл, Аллегені, Пенсільванія, США
Країна  США
Діяльність політик, адвокат
Alma mater Гарвардський коледж, Університет штату Пенсильванія, Cathedral Preparatory Schoold і Penn State Dickinson Lawd
Знання мов англійська
Заклад Департамент внутрішньої безпеки США
Учасник війна у В'єтнамі
Посада член Палати представників США[d], Міністр внутрішньої безпеки США, губернатор Пенсільваніїd, Homeland Security Advisord, член Палати представників США[d][4][5], член Палати представників США[d][4][5], член Палати представників США[d][4][5], член Палати представників США[d][4][5], член Палати представників США[d][4][5] і член Палати представників США[d][4][5]
Партія Республіканська партія США
Нагороди
Бронзова Зірка (США)

Томас Джозеф «Том» Рідж (англ. Thomas Joseph «Tom» Ridge; нар. 26 серпня 1945(19450826), Манголл, Пенсільванія) — американський політик-республіканець русинського походження. Був членом Палати представників Конгресу США у 19831995 роках, губернатором Пенсільванії у 19952001 роках і Міністром внутрішньої безпеки США у 20032005 роках.

Біографія[ред. | ред. код]

Бабуся і дідусь Ріджа за материнською лінією були русинським іммігрантами з колишньої Чехословаччини (тепер Словаччина).

У 1967 р. він закінчив Гарвардський коледж. Рідж брав участь у В'єтнамській війні, за заслуги отримав Бронзову Зірку, Медаль за службу національній обороні, Медаль в'єтнамської кампанії, в'єтнамський Хрест «За хоробрість» і Значок бойового піхотинця. Він продовжив навчання у Школі права Університету штату Пенсільванія, у 1972 році здобув ступінь доктора права і почав юридичну практику. У 1980 році Рідж був призначений заступником прокурора округу Ері, штат Пенсільванія.

Під час президентських виборів у 2008 році Том Рідж був радником кандидата Джона Маккейна. Він згадувався як один з потенційних кандидатів у віцепрезиденти.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Biography at the Biographical Directory of the United States Congress