Тібі (термін)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Тібі (аніме))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чібі
  Японською мовою Японська мова
Написання
Хіраґана: ちび
Транслітерація
Ромадзі: Chibi
Кірідзі: Чиби
Тлумачення: малюк, коротун
Картка:Японською мовою
Вікіпе-тан намальована у Чібі-стилі

Чібі (яп. ちび чи яп. 禿び[1], малюк, коротун) — стиль малювання аніме-персонажів з маленьким тілом і великою, практично рівною йому за розміром, головою. Цей стиль часто використовують в окремих епізодах для підкреслення комічності ситуації, але так само існує досить багато картин знятих повністю в чібі-стилі.

Загальна характеристика[ред. | ред. код]

Зазвичай чібі-персонажі дуже милі (кавайні), говорять дитячим голосом і нерідко відрізняються вередливим або нервовим характером. Іншими помітними рисами чібі-стилю є величезні овальні очі персонажів, що займають більшу частину обличчя, а також схематично промальовані кінцівки. Пальці на руках зазвичай не зображають, це створює відчуття того, що персонаж носить рукавички, крім того, спрощенню піддають і ступні, на місці яких малюють клиноподібні елементи — продовження ніг.

У японській мові слово чібі означає маленьку людину або дитину. Може бути принизливим для молодих або невеликих людей. Близькими значеннями до цього слова є слова «коротун», «карлик», «ліліпут».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Chibi (ちび) (Японська) . Daijirin dictionary / Yahoo Japan. Архів оригіналу за 26 червня 2013. Процитовано 19 травня 2010.

Див. також[ред. | ред. код]