Тільки для ваших очей (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тільки для ваших очей
For Your Eyes Only
Жанр детектив
Режисер Джон Глен
Продюсер Альберт Брокколі
Сценарист Michael G. Wilsond і Richard Maibaumd
На основі For Your Eyes Onlyd
У головних
ролях
Роджер Мур
Кароль Буке
Оператор Alan Humed
Композитор Білл Конті
Кінокомпанія Eon Productionsd
Дистриб'ютор InterCom і Netflix
Тривалість 128 хв.
Мова англійська
Країна  Велика Британія
Рік 1981
Кошторис 28 000 000 $
IMDb ID 0082398
Попередній Місячний гонщик
Наступний Восьминіжка
CMNS: Тільки для ваших очей у Вікісховищі

«Тільки для ваших очей» — 12-й фільм про англійського суперагента Джеймса Бонда. Екранізація однойменної новели Яна Флемінга.

Сюжет[ред. | ред. код]

У прологу фільму Джеймс Бонд приходить на могилу своєї дружини. Раптом за ним прилітає вертоліт. Та виявляється, що це пастка, влаштована його заклятим ворогом, скаліченим керівником терористичного угрупування СПЕКТР Ернстом Ставро Блофельдом. Але Бонд рятується і скидає Блофельда з вертольота в трубу. Блофельд гине.

В Іонічному морі затонув британський секретний корабель, а на його борту знаходиться надсекретний пристрій АТЕК. Його хоче дістати глава КДБ — генерал Гоголь. На замовлення Великої Британії грецький аквалангіст Гейвлок намагається дістати корабель з дна першим, але його і його дружину вбивають. Міністр оборони Великої Британії доручає агентові англійської спецслужби МІ-6 Джеймсові Бонду розслідувати це вбивство. Бонд вирушає до Греції, де знайомиться з дочкою Гейвлоків Меліною, яка хоче помститися за батьків.

Подальше разслідування заносить Бонда в Альпи, а потім знову до Греції, де він знайомиться з греком Крістатосом. Останній розповідає агентові, що вбивство Гейвлоків замовив контрабандист Коломбо. Але Коломбо відкриває Бонду очі на справжнього Крістатоса — страшного злочинця. 007 дістає з морського дна пристрій АТЕК, але його у нього відбирає Крістатос, який уклав угоду з КДБ. Він намагається втопити Бонда й Меліну, але тим удається врятуватись. За допомогою Коломбо та його людей, Бонд убиває Крістатоса і кидає АТЕК з гори просто перед очима генерала Гоголя, який прилетів за пристроєм на вертольоті. Гоголь переконується, що пристрій знищено, і летить геть.

В ролях[ред. | ред. код]