Тімоті Пікеринг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тімоті Пікеринг
англ. Timothy Pickering
Народився 17 липня 1745(1745-07-17)[1][2][…]
Сейлем, Массачусетс-Бей (провінція), Тринадцять колоній, Королівство Велика Британія[4]
Помер 29 січня 1829(1829-01-29)[1][2][…] (83 роки)
Сейлем, Массачусетс, США[4]
Поховання Broad Street Cemeteryd[5]
Країна  США
Діяльність політик, дипломат, військовослужбовець
Alma mater Гарвардський коледж і Гарвардський університет
Знання мов англійська
Членство Американська академія мистецтв і наук
Посада член Палати представників США[d], військовий міністр США, United States Postmaster Generald, державний секретар США, сенатор США[d][6], сенатор США[d][6], сенатор США[d][6], сенатор США[d][6] і державний секретар США
Військове звання генерал
Партія Федералістська партія
Конфесія Унітаріанство
Батько Timothy Pickeringd[7]
Мати Mary Wingate Pickeringd
Брати, сестри Mary Pickeringd, Sarah Pickeringd, Elizabeth Pickeringd і John Pickeringd
У шлюбі з Rebecca White Pickeringd[7]
Діти Джон Пікерингd[7], Mary Pickeringd[7], Henry Pickeringd, Elizabeth Pickering Dorseyd, Octavius Pickeringd і Timothy Pickering, Jr.d
Автограф
Нагороди

Член Американської академії мистецтв і наук[d]

Тімоті Пікеринг (англ. Timothy Pickering; нар. 17 липня 1745(17450717) — пом. 29 січня 1829) — американський політик і 3-й Державний секретар США з 1795 по 1800 рік.

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Пікеринг народився в Сейлемі, Массачусетс, в сім'ї Диякона Тімоті і Мері Уінгейт Пікеринг. Він був одним з дев'яти дітей, а молодший брат Тімоті, Джон, в майбутньому став спікером Массачусетської палати представників. Тімоті навчався в гімназії Сейлема, а в 1763 році закінчив Гарвардський університет. Сейлемський унітаріанський міністр Вільям Бентлі зазначив Пікеринга: «Він з юності був прямим, неспокійним і впертим».

Після закінчення Гарвардського університету Пікерінг повернувся в Сейлем, де влаштувався міським клерком. У 1768 році він був прийнятий в Массачусетський суд, а в 1774 році призначений суддею. 8 квітня 1776 Тімоті Пікеринг одружився з Ребеккою Уайт. У січні 1766 Пікеринг став лейтенантом міліцейського корпусу округу Ессекс, Массачусетс. Через три роки він був проведений в капітани. У 1769 році Пікеринг опублікував свої ідеї щодо створення Ессекської газети.

Війна за незалежність[ред. | ред. код]

У грудні 1776 Пікеринг очолював міліцейський корпус Ессекса, коли генерал Джордж Вашингтон запропонував йому звання генерал-ад'ютанта у Континентальній армії. На цій посаді він курирував установку «Великий ланцюг», яку викували на металургійному заводі Стірлінга. У серпні 1780 Континентальний конгрес обрав Пікерінга генерал-квартирмейстером.

Прихід до влади[ред. | ред. код]

Після закінчення війни Пікеринг заснував декілька невдалих підприємств: в 1783 році він заснував комерційне товариство з Семюелем Ходждоном, яке зазнало невдачі через два роки. У 1786 році він переїздить до Вайомінгської долини (Пенсильванія), де взяв ряд офісів в окрузі Лузерна. Коли Пікеринг спробував виселити поселенців Коннектикуту, його зайняли в заручники на дев'ятнадцять днів. У 1787 році брав участь у Пенсильванському конгресі з питання ратифікації Конституції США. У 1794 році Пікеринг брав участь у підписанні договору Канандейгуа.

Член кабінету[ред. | ред. код]

У 1791 році Вашингтон призначив Тімоті Пікеринга Генеральним поштмейстером США. На цій посаді він залишався до 1795 року. З 1795 по 1800 Пікеринг знаходився на посту Державного секретаря США. У 1799 році він найняв собі особистого секретаря Джозефа Денні. Після сварки з президентом Джоном Адамсом через план укладення миру з Францією, Пікеринг був відсторонений від влади. У 1803 році його призначають сенатором Федералістської партії від штату Массачусетс. У 1812 році він обирається до Палати представників, де і залишався до 1817 року.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]