Тітікакський свистун

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Тітікакській свистун)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тітікакський свистун

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Земноводні (Amphibia)
Ряд: Безхвості земноводні (Anura)
Родина: Андійські свистуни (Telmatobiidae)
Рід: Андійський свистун (Telmatobius)
Вид: Тітікакський свистун
Telmatobius culeus
(Garman, 1876)
Посилання
Вікісховище: Telmatobius culeus
Віківиди: Telmatobius culeus
EOL: 330775
ITIS: 208005
МСОП: 57334
NCBI: 888533

Тітікакський свистун (Telmatobius culeus) — вид земноводних з роду Андійський свистун родини Андійські свистуни. Це єдиний вид жаб, що мешкає біля озера Тітікака та деяких навколишніх озер на плато Альтіплано, на висоті близько 3800 м над рівнем моря. Населяє теплі прибережні райони озер, де температури перевищують 10 °C.

Це велика водяна жаба, що має близько 15 см завдовжки. Ніс гострувато-закруглений, очі відносно маленькі та піднімаються над дорсальним боком тіла; барабанна порожнина непомітна. Шкіра гладка, зморщена. Пальці довгі, з вузькими заокругленими кінцями. На передніх кінцівках прямі, зігнуті на задніх. Дорсальне забарвлення темно-оливкове або темно-коричневе, інколи із спітлішими плямами. Вентральне забарвлення кремово сіре.

Мешкає у відносно холодній воді із великою кількістю кисню, в результаті має низький рівень метаболічної активності, а невеликі легені вказують на те, що більша частина дихання приходить через шкіру.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Javier Icochea, Steffen Reichle, Ignacio De la Riva, Ulrich Sinsch, Jörn Köhler (2004). Telmatobius culeus: інформація на сайті МСОП (версія 2004) (англ.) 30 квітня 2004

Посилання[ред. | ред. код]