Україна в диму

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Україна в диму
Жанр соціальна лірика
Автор Ігор Павлюк
Мова українська мова
Опубліковано 2009


Павлюк Ігор. Україна в диму. Послання з резервації: Соціальна лірика. – Луганськ: Книжковий світ, 2009. – 168 с. Передмова Бориса Олійника, післямова Миколи Малахути.

Ця книга стала книгою року-2009 в Україні [1].

У своїй передмові до книги Борис Олійник зокрема зазначає:

«З-поміж поетів свого покоління Ігор Павлюк стоїть дещо осібно.

Як питомий українець, він усім єством своєї бунтівної натури радо і гордо сприйняв проголошення незалежності. Але, надбавши досить вагомий життєвий досвід по ранньому змужнінні, не кинувся, на одміну від багатьох ровесників, в ейфорію, сприйнявши об’явлене як уже зреалізоване. І найголовніше – не взявся обпльовувати усе своє вчорашнє всуціль, оскільки, казано вище, має тривку пам’ять на добро і добрих людей, котрі його, сироту, не покинули в одинокості на перехрестях доріг. За нинішнього постнульового падіння суспільної моралі, такі особистості, як Ігор Павлюк, є обнадійливим взірцем передовсім для молоді. Оскільки він своєю життєвою і творчою практикою доводить, що є константи – Україна, мати, отець, рідна земля, – які не надаються на торги. Бо – вічні. І в цьому – крайня необхідність поезії Ігоря Павлюка нині і прісно».

А Іван Дзюба у книзі «Нагнітання мороку» (с.352) пише про цю книгу Ігоря Павлюка:

«Довженкові тоді була Україна в огні… Нині — Україна в диму (так назвав свою нову книжку поет Ігор

Павлюк)».


Прочитати «Україну в диму» можна тут: http://www.ukrlit.vn.ua/lib/pavluk/ukrina%20v%20dimu.pdf [Архівовано 20 червня 2012 у Wayback Machine.]

Рецензії[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Україна в диму» Ігоря Павлюка та «Таке» Юрка Іздрика – найкращі книжки року. Архів оригіналу за 3 грудня 2013. Процитовано 31 серпня 2011.