Українська газета в Італії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Українська газета в Італії

Заголовок Української газети
Країна  Італія
Тип інформаційно-аналітичний щомісячник
Мова українська
Видавець Видавництво «Іноземці в Італії»
Формат 31x47 см

Засновано 2006
Власник Джанлука Лучано і Франческо Коста
Головний редактор Маріанна Сороневич
Ціна безкоштовна
Головний офіс Piazza delle Muse,53 Roma
Наклад 23 000

www.gazetaukrainska.com

Украї́нська газе́та в Іта́лії — щомісячне друковане видання, а також сайт видавничого дому «Іноземці в Італії».

Про газету[ред. | ред. код]

Видається накладом 23 тис. примірників та є найбільшою україномовною газетою, яка розповсюджується всією територією Італії.

Редакторами газети є Маріанна Сороневич та Ігор Гулик. З редакцією видання також співпрацюють численні дописувачі, що пишуть про життя українців у різних провінціях Італії. Редакція дотримує принципів незалежності та об'єктивності. З 2008 року працює інтернет-версія газети.[1]

Завдання та структура[ред. | ред. код]

Головне завдання газети виходить за рамки інформативних функцій: допомога у процесі суспільної інтеграції у рубриках «Актуальне», «Поради адвокатів», «Вивчаємо закони». Оскільки головною аудиторією газети є українці, які з тих чи інших причин потрапили до Італії, метою «Української газети» є сприяння правовій освіченості читачів.

Газета висвітлює події політики, культури та спорту в Україні. Окремі шпальти відведені видатним особистостям та забутим сторінкам історії України. Задля підтримки зв'язку українців з історичною батьківщиною створені рубрики «Вісті з України», «Спорт», «Віхи історії», «У хвилини дозвілля», «Постаті» тощо. У рубриці «Українська Італія» подаються новини української діаспори в Італії.

Аудиторія[ред. | ред. код]

Основна аудиторія газети: закордонні українці та українська діаспора в Італії.

«Українська газета» розповсюджується безкоштовно у посольстві України в Італії, консульствах у Римі та Мілані, пунктах грошових переказів та деяких українських громадських асоціаціях, громадських бібліотеках. Газета також розповсюджується за передплатою. Матеріали газети розміщуються на її вебсторінці.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://h.ua/story/119005/ [Архівовано 29 травня 2012 у Wayback Machine.] ХайВей: Відкрито сайт «Української газети в Італії»