Фаїна Кіршенбаум

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фаїна Кіршенбаум
івр. פאינה קירשנבאום
Народилася 27 листопада 1955(1955-11-27)[1] (68 років)
Львів, СРСР
Країна  Ізраїль
Діяльність медична сестра, політична діячка
Alma mater Університет імені Бар-Ілана, University of West Londond і University of Derbyd
Знання мов англійська[1], російська[1] і іврит[1]
Посада депутат Кнесету[d][1], депутат Кнесету[d][2], депутат Кнесету[d][2], представник Парламентської Асамблеї Ради Європи[3], заступник члена у Парламентській асамблеї Ради Європиd[3], представник Парламентської Асамблеї Ради Європи[3] і заступник члена у Парламентській асамблеї Ради Європиd[3]
Партія Наш дім Ізраїль

Фаїна Кіршенбаум (івр. פאינה קירשנבאום‎; нар. 27 листопада 1955(19551127), Львів, Україна) — ізраїльська політик, член Кнесету від партії «Наш дім — Ізраїль» з 2009. 18 березня 2013 приєдналась до нового уряду як заступниця міністра внутрішніх справ.

Життєпис[ред. | ред. код]

У 1973 році репатріювалася до Ізраїлю. Навчалась медицині у Петах-Тікві, здобула ступінь бакалавра у галузі спільних досліджень в Університеті Західного Лондона і майстра ділового адміністрування в Університеті Дербі, а також сертифікат підвищення кваліфікації в Університеті Бар-Ілана у Рамат-Гані.

У 1981 році переїхала до єврейського поселення Нілі на Західному березі. Працювала секретарем у Регіональній Раді Мате Біньямін. Служила у подальшому заступницею голови ізраїльського відділення Всесвітнього єврейського конгресу і членом Наглядової ради Музею єврейської діаспори.

У серпні 2017 року Державна прокуратура подала обвинувальний акт проти Кіршенбаум, в якому їй було пред'явлено звинувачення в підкупі, шахрайстві та порушенні довіри, відмиванні грошей і податкові правопорушення. 14 липня 2021 окружний суд міста Тель Авів виніс вирок у справі пані Кіршенбаум: 10 років позбавлення волі.

Кіршенбаум одружена, має трьох дітей.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]