Флер Делякур

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Флер Делякур
Громадянство Франція
Брат/сестра Gabrielle Delacourd
У шлюбі з Білл Візлі
Дитина Victoire Weasleyd, Dominique Weasleyd і Louis Weasleyd
Рід діяльності учениця, працівниця
Працівник у Ґрінґотс
Заклад освіти Бобатон
Участь у Тричаклунський турнір[d]
Член у Орден Фенікса
Є власником котедж «Мушля»d
Творець Джоан Роулінг
Виконавці Клеманс Поезі
Персонаж твору Гаррі Поттер, Гаррі Поттер і келих вогню, Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1 і Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 2
З вигаданого світу всесвіт Гаррі Поттера
Надлюдська особливість або здатність магія у світі Гаррі Поттера
Медіафраншиза Чаклунський світd

Флер Ізабелль Делякур (фр. Fleur Isabelle Delacour) — персонажа серії романів про Гаррі Поттера англійської письменниці Джоан Ролінґ. Ім'я в перекладі з французької — квітка двору (фр. fleur de la cour). В екранізації поттеріани персонажку втілила французька акторка та модель Клеманс Поезі.

Біографія[ред. | ред. код]

Навчалася у французькій школі чаклунства Бобатон, де була однією з найзразковіших учениць.

Мама — Апполін, тато — мосьє Делякур, обидва — чистокровні чарівники. Молодша сестра — Габріель Делякур. Її прабабуся була справжньою віїлою, саме від неї Флер успадкувала міфологічну красу. Напівлюдина, на чверть віїла, як і її сестра Габріель, Флер стала одним з двох відомих винятків з магічного правила, за яким в сім'ї віїли народжуються або дівчата-віїли, або хлопчики, що мають расу свого батька.

На різдвяному балу Флер з'явилася з Роджером Девісом, капітаном команди Рейвенклову з квідичу. Під впливом чарів Флер, якими вона хотіла зачарувати Седріка Діґорі, Рон Візлі також запросив її, але отримав відмову.

Після закінчення Бобатону в 1995 році Флер Делякур влаштувалася на роботу в банку «Ґрінґотс» у Лондоні, щоб поліпшити свою англійську. Взяла шлюб зі старшим братом Рона — Біллом Візлі. Обожнює всю сім'ю Візлі. Останні спочатку не дуже відповідали взаємністю (крім Білла) і називали її між собою флегмою — можливо, цьому сприяв її прямолінійний характер і схильність до різких висловлювань. Але коли вовкулака Фенрір Ґрейбек покусав Білла, Флер не залишила намірів одружитися з ним, і це сильно поліпшило ставлення до неї інших Візлів. Згодом народила доньку Вікторію (Марі-Віктуар), яка зустрічається з Тедді Люпином — сином Німфадори Тонкс і Ремуса Люпина. Також має дитину Домінік і сина Луї.

Тричаклунський турнір[ред. | ред. код]

Брала участь у Тричаклунському турнірі, що проходив у школі Гоґвортс в 1994 році. Посіла в ньому останнє четверте місце.

Під час першого випробування їй в супротивники дістався валлійський зелений дракон. Флер з допомогою чарів занурила його в транс, а коли дракон, захропівши, викинув язик полум'я і підпалив їй мантію — залила вогонь водою з чарівної палички.

У другому випробуванні Турніру бранкою, якого повинна була врятувати Флер, була її семирічна сестра Габріель. На Флер напали в озері ґринділи, і вона не змогла дістатися до сестри, але ту врятував Гаррі Поттер. Для дихання під водою Флер використовувала бульбашкоголове замовляння.

Під час третього випробування її неподалік від входу в лабіринт оглушив Віктор Крум, який знаходився під дією закляття Імперіус Барті Кравча молодшого (який, випиваючи багатозільну настійку, «прикидався» Дикозором Муді).

Джерело[ред. | ред. код]

  • Флер Делякур на uk.harrypotter.wikia.com
  • Fleur Delacour. pottermore.com. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |1= (довідка)