Флер Пеллерен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Флер Пеллерен
Fleur Pellerin
Ім'я при народженні кор. 김종숙
Народилася 29 серпня 1973(1973-08-29) (50 років)
Сеул, Південна Корея[1][2]
Країна  Франція
Діяльність політична діячка
Alma mater ESSEC Business Schoold[3], DFG / LFA Bucd, Institut privé de préparation aux études supérieuresd, Національна школа адміністрації (2000)[3] і Інститут політичних досліджень[3]
Науковий ступінь Baccalauréat Scientifiqued і абітурd
Знання мов французька
Заклад Національна школа адміністрації[3]
Членство French-American Foundationd
Посада Secretary of State for Foreign Trade, Tourism Promotion and French overseasd, Міністр культури Франціїd, Secretary of State for Digital Affairsd і президент
Партія Соціалістична партія (Франція)
У шлюбі з Laurent Olléond
Нагороди
Сайт fleurpellerin.fr

Флер Пелерран (фр. Fleur Pellerin; нар. 29 серпня 1973(19730829), Сеул) — французька політична діячка південнокорейського походження, з 2012 року член французького уряду, з 2014 по 2016 рік міністр культури і масових комунікацій.

Народилася у Південній Кореї, при народженні отримала ім'я Кім Чен Сук; була удочерена французькою сім'єю, коли їй виповнилося 6 місяців.

Дитинство і юність провела в Івеліні. Закінчила престижну комерційну школу ESSEC у віці 21 року. Продовжила навчання в Інституті політичних досліджень у Парижі, а у віці 24 років пройшла конкурс на навчання у Національній школі адміністрації, де навчалася у 1998—2000 роках. Потім працювала в Comptes des cours, французькій Рахунковій палаті. У 2006 році стала членом Соціалістичної партії.

Під час президентської кампанії у 2012 році входила до штабу Франсуа Олланда, де була відповідальною за питання зв'язків з громадськістю та електронної економіки. 16 травня 2012 була номінована на посаду делегованого міністра (еквівалент заступник міністра). Відповідала за малий і середній бізнес, інновації та електронну економіку в уряді, на чолі якого перебував Жан-Марк Еро. 9 квітня 2014 увійшла до складу нового кабінету Мануеля Вальса як міністр з питань зовнішньої торгівлі та розвитку туризму. Після реорганізації уряду 26 серпня 2014 була призначена на посаду міністра культури і масових комунікацій, замінивши Орелі Філіпетті.

Одружена з адвокатом Лораном Оллеоном, у шлюбі має доньку.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]