Фредерік Вільям Томас Бербідж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Фредерік Вільям Томас Бербідж
англ. Frederick William Thomas Burbidge
Народився 1847(1847)
Лестершир, Англія
Помер 1905(1905)
Дублін, Ірландія
Країна Велика Британія Велика Британія
Діяльність мандрівник-дослідник, ботанік, ботанічний ілюстратор
Галузь ботаніка, садівництво
Нагороди

CMNS: Фредерік Вільям Томас Бербідж у Вікісховищі
Ілюстрація Burbidgea nitida у журналі Curtis's Botanical Magazine (1879). Рослина знайдена та описана Бербіджем під час експедиції у Борнео.

Фредерік Вільям Томас Бербідж (1847 в Ваймсвелд (англ. Wymeswold), Лестершир, Англія — 1905 в Дублін, Ірландія) — британський дослідник, який зібрав багато рідкісних тропічних рослин для знаменитих розсадників Veitch (англ. Veitch Nurseries). Перша робота Бербіджа — садівник у Королівських садах в К'ю. Проте з 1877 до 1878 року він був робітником у панів Veitch і зробив багато експедицій до Південно-Східної Азії в пошуках декоративних рослин. З 1879 він був куратором ботанічних садів у Триніті-коледж Дубліна. У 1894 році Бербідж був призначений «Хранителем Колледж-Парку». П'ять років по тому він отримав почесний ступінь M.A. (ступінь магістра) у Дублінському університеті та у 1897 році був удостоєний Вікторіанською Медаллю Пошани (англ. Victoria Medal of Honour) Королівського садівничого товариства.

Бербіджу приписують введення у культивування знаменитих хижих рослин глечиків-пасток Nepenthes rajah. На його честь названі рід Burbidgea (Hook.f.) і декілька видів, включаючи Globba burbidgei (Ridl.). Nepenthes burbidgeae (Hook.f. ex Burb), як вважають, був названий на честь його дружини.

Посилання[ред. | ред. код]


  1. IPNI,  Burb.