Філ Манзанера

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Філ Манзанера
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Філіпп Джеффрі Таргетт-Адамс
Дата народження 31 січня 1951(1951-01-31) (73 роки)
Місце народження Лондон, Велика Британія
Роки активності 1971 — тепер. час
Громадянство Велика Британія Велика Британія
Професія музикант, композитор
Освіта Далідж-колледжd
Інструменти спів, гітара
Жанри рок-музика і поп[1]
Псевдоніми Phil Manzanera
Лейбли E.G. Records і Island Records
manzanera.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Філ Манзанера (англ. Phil Manzanera) (31 січня 1951, Лондон) — британський рок-музикант.

Біографія[ред. | ред. код]

У дитинстві майбутній гітарист жив в декількох латино-американських державах. У вісім років, проживаючи в Венесуелі, музикант захопився грою на електричній гітарі. Вплив на нього мала як латино-американська, так і рок-н-рольна музика .   

Філу було п'ятнадцять, коли в навчальному закладі біля університету, він заснував колектив Pooh and the Ostrich Feather. Новоявлена ​​група виконувала рок з психоделічним ухилом. Пізніше склад був перейменований на Quiet Sun і пішов у прогресивний напрямок рок-музики.   

Через шість років група Манзанери розпалася, і він приєднався до Roxy Music. У ті часи її учасники якраз були зайняті створенням своєї першої платівки. Філ брав участь в розробці кожного альбому «класичної» стадії колективу.   

У 1974 році, після створення платівки Country Life, Філ зайнявся записом свого дебютного багатоінструментального альбому Diamond Head. До того моменту він вже доклав руку до індивідуальному творчості кількох своїх товаришів з групи Roxy Music. Крім цього, Філ взяв участь у записі альбому під назвою Mainstream для колективу Quiet Sun.   

З тих пір Філ Манзанера суміщав сольну кар'єру, роботу в колективі і сторонні проекти. У 1977 році він створив групу 801, потім гастролював разом з Брайаном Феррі. Після того, як Roxy Music розпалася, Філ став творцем дуету The Explorers. В наступному творчості він співпрацював з багатьма відомими рок-виконавцями.

Джерело[ред. | ред. код]


  1. Montreux Jazz Festival Database