Тур WTA 2007

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Фінали змагань WTA Tour — 2007)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тур WTA 2007
Жустін Енен здобула два титули Великого шолома і завершила сезон на першому місці в рейтингу WTA другий рік поспіль.
Жустін Енен здобула два титули Великого шолома і завершила сезон на першому місці в рейтингу WTA другий рік поспіль.
Деталі
Період 1 січня - 11 листопада
За ліком 37
Турнірів 61
Категорії Великий шолом (4)
Чемпіонат WTA
Турніри 1-ї категорії (10)
Турніри 2-ї категорії (15)
Турніри 3-ї категорії (17)
Турніри 4-ї категорії (14)
Досягнення
Найбільше титулів Бельгія Жустін Енен (10)
Найбільше фіналів Бельгія Жустін Енен (11)
Лідер за призовими Бельгія Жустін Енен
(US$5,429,586)
Лідер рейтингу Бельгія Жустін Енен (5,405)
Нагороди
Гравець року Бельгія Жустін Енен
Найбільший прорив року Сербія Ана Іванович
Новачок року Угорщина Агнеш Савай
Повернення року США Ліндсі Девенпорт
2006
2008

2007 Sony Ericsson WTA Tour - серія елітних професійних жіночих тенісних турнірів, організованих Жіночою тенісною асоціацією (WTA) упродовж сезону 2007 року. До календаря входили: турніри Великого шолома (під егідою Міжнародної тенісної федерації (ITF)), турніри WTA від 1-ї до 5-ї категорії, Кубок федерації (організований ITF) і Чемпіонат кінця року.

Жустін Енен показала в цьому сезоні виняткові результати, вигравши 10 із 14 турнірів, у яких взяла участь. Серед них її шостий та сьомий титули на турнірах Великого шолома, Відкриті чемпіонати Франції та США,[1] досягнувши співвідношення перемог до поразок за сезон 63–4.[2] Після своєї поразки від Маріон Бартолі в півфіналі Вімблдону, решту сезону вона провела без поразок, ставши першою жінкою, яка заробила за один сезон понад $5.[1]

Тим часом, сестри Вільямс повернулись у когорту провідних тенісисток після кількох років боротьби з травмами, обидві завершили сезон у першій десятці рейтингу, уперше від 2004 року Серена Вільямс завершила сезон серед провідних тенісисток. Її перемога на Відкритому чемпіонаті Австралії, де вона була 81-ю в рейтингу, здивувала тенісний світ. Вінус Вільямс виграла свій четвертий Вімблдон і шостий турнір Великого шолома загалом, ставши жінкою з найнижчим рейтингом, яка виграла Вімблдон.

Під час сезону двоє колишніх перших ракеток світу завершили кар'єру і одна повернулася до виступів. Кім Клейстерс припинила виступи в травні, хоча планувала це зробити після участі в жовтневому турнірі.[3] Згодом вона повернулася у 2009 році. Мартіна Хінгіс була змушена завершити кар'єру після того, як оголосила про свій позитивний тест на кокаїн.[4] Натомість, Ліндсі Девенпорт успішно повернулася після вагітності і виграла два турніри в другій половині сезону.

Підсумки сезону[ред. | ред. код]

Одиночний розряд[ред. | ред. код]

Серена Вільямс розпочала сезон, несподівано вигравши свій восьмий турнір Великого шолома на Відкритому чемпіонаті Австралії. Багато критиків і коментаторів уже були списали її з рахунків, ставлячи під сумнів її бажання та форму, особливо після ранньої поразки на розігрівчому турнірі за тиждень до цього. Вільямс виграла титул у приголомшливій манері, завдавши нищівної поразки Марії Шараповів, яку BBC Sport назвав "можливо найбільш потужним виступом в історії жіночого тенісу."[5] Попри цю поразку Шарапова зуміла повернути собі звання першої ракетки світу вдруге.

Серена Вільямс завершила в першій десятці рейтингу вперше, починаючи з 2004 року.

Після відмови від участі у Відкритому чемпіонаті Австралії через подружні проблеми,[2] Жустін Енен у лютому зіграла в Парижі. Пізніше того місяця вона виграла титули в Дубаї та Досі. Кім Клейстерс зі сльозами на очах попрощалася перед рідною публікою, граючи востаннє в Антверпені перед запланованим завершенням кар'єри в жовтні. У фіналі вона поступилась Амелі Моресмо, яка виграла унікальну діамантову ракетку завдяки третій перемозі на цьому турнірі. Мартіна Хінгіс виграла свій п'ятий титул в Токіо, більше, ніж будь-яка інша тенісистка. Вінус Вільямс повернулася після пропуску Відкритого чемпіонату Австралії через травму зап'ястка і виграла менший турнір у Мемфісі.

У березні Даніела Гантухова вперше за п'ять років виграла турнір WTA туру, здобувши перемогу в Індіан-Веллс, тому самому турнірі, де вона здобула свій перший титул 2002 року. Шарапова поступилась Вірі Звонарьовій у четвертому колі і таким чином повернула звання першої ракетки світу Енен. Серена Вільямс підтвердила свій австралійський титул перемогою в Маямі, відігравши матч-бол у матчі проти Енен.

Сербки Єлена Янкович і Ана Іванович домінували під час ґрунтового сезону напередодні Відкритого чемпіонату Франції, вигравши три найбільші розігрівчі турніри. Янкович виграла титули в Чарлстоні та Римі, тоді як Іванович перемогла в Берліні. Світлана Кузнецова була фіналісткою останніх двох турнірів. Також під час ґрунтового сезону Кім Клейстерс оголосила про завершення кар'єри, на кілька місяців раніше ніж, планувала до того, після ранньої поразки у Варшаві.[3] На завершення ґрунтового сезону Енен здобула свій четвертий титул на Відкритому чемпіонаті Франції і шостий титул Великого шолома загалом. Вона перемогла знервовану Ану Іванович в її першому фіналі турнірів Великого шолома лише за одну годину і п'ять хвилин.[6]

У фіналі Вімблдону несподівано зійшлися Вінус Вільямс і Маріон Бартолі, двоє тенісисток з найнижчим рейтингом в історії. Бартолі перемогла Янкович у четвертому колі і Енен у півфіналі, і це охарактеризували як "одну із найбільших несподіванок за увесь час". Вільмс була за крок від поразки у двох своїх матчах перших кіл, перед тим як підряд перемогла Шарапову, Кузнєцову та Іванович. Вільмс виграла свій четвертий Вімблдон і шостий турнір Великого шолома загалом. Серед інших несподіванок перемога Вайдішової над чинною чемпіонкою Моресмо, яка була поза формою впродовж усього сезону за винятком виходу у фінал в Істборні.

На літніх твердих кортах Анна Чакветадзе показала деякі сильні результати, вигравши підряд титули в Цинциннаті, Стенфорді і діставшись півфіналу в Сан-Дієго, де її перемогла майбутні чемпіонка Шарапова. Іванович виграла турнір у Лос-Анджелесі. Енен виграла свій єдиний розігрівчий турнір у Торонто, перемігши у фіналі Янкович.

Світлана Кузнецова досягнула фіналу на Відкритому чемпіонаті США і виграла один титул, завершивши сезон на другому місці в рейтингу WTA.

Енен виграла свій сьомий турнір Великого шолома на Відкритому чемпіонаті США і другий за рік. Вона перемогла і Серену і Вінус Вільямс у чвертьфіналі та півфіналі відповідно.

Ліндсі Девенпорт повернулася після вагітності в Балі, де змогла виграти титул. Потім вона продовжила успішно виступати, вигравши титул у Квебеку. Енен виграла титули в Штутгарті та Цюриху під час осіннього сезону, перемігши Татьяну Головін в обох фіналах. Олена Дементьєва здобула свою першу перемогу над Сереною Вільямс, вигравши свій домашній турнір у Москві. У листопаді Мартіна Хінгіс оголосила, що її тест на кокаїн був позитивним і вона змушена завершити професійну кар'єру.[4]

Вершиною сезону став Чемпіонат Туру WTA. Вісім тенісисток, які кваліфікувалися: Енен, Янкович, Кузнєцова, Іванович, Серена Вільямс, Чакветадзе, Вінус Вільямс і Гантуховаа. Вінус Вільямс пізніше знялась і Марія Шарапова замінила її. Також під час кругового етапу знялась Серена Вільямс і Маріон Бартолі виступала замість неї. У фіналі Енен перемогла Шарапову, завершивши на високій ноті найкращий сезон у своїй кар'єрі. Її співвідношення перемог до поразок за сезон становило 63–4, найбільш приголомшливий рекорд за один сезон від часів Штеффі Граф у 1989 році,[2] а також виграла свої 25 останніх матчів року. Також вона стала найпершою жінкою, яка виграла понад $5 за один сезон.[1]

Графік[ред. | ред. код]

В таблиці нижче наведено повний графік змагань Туру WTA 2007.

Легенда
Турніри Великого шолома
Чемпіонат закінчення року
Турніри 1-ї категорії
Турніри 2-ї категорії
Турніри 3-ї категорії
Турніри 4-ї категорії
Командні змагання

Січень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
1 січня Кубок Гопмана
Перт, Австралія
Hopman Cup
A$1,000,000 – Хард (п) – 8 команд (ГР)
Росія Росія
2–0
Іспанія Іспанія
Програли в круговому турнірі (група A)
Франція Франція
Австралія Австралія
США США
Програли в круговому турнірі (група B)
Індія Індія
Чехія Чехія
Хорватія Хорватія
Mondial Australian Women's Hardcourts
Голд-Кост, Австралія
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Дінара Сафіна
6–3, 3–6, 7–5
Швейцарія Мартіна Хінгіс Італія Татьяна Гарбін
Ізраїль Шахар Пеєр
Колумбія Каталіна Кастаньйо
Росія Олена Весніна
Сербія Ана Іванович
Австралія Саманта Стосур
Росія Дінара Сафіна
Словенія Катарина Среботнік

6–3, 6–4
Чехія Івета Бенешова
Росія Галина Воскобоєва
ASB Classic
Окленд, Нова Зеландія
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Сербія Єлена Янкович
7–6(9), 5–7, 6–3
Росія Віра Звонарьова Франція Каміль Пен
США Джилл Крейбас
Франція Емілі Луа
Аргентина Паола Суарес
Греція Елені Даніліду
Франція Віржіні Раззано
Словаччина Жанетта Гусарова
Аргентина Паола Суарес

6–0, 6–2
Китайський Тайбей Сє Шувей
Індія Шіха Уберой
8 січня Medibank International
Сідней, Австралія
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Кім Клейстерс
4–6, 7–6(1), 6–4
Сербія Єлена Янкович Чехія Ніколь Вайдішова
КНР Лі На
Франція Амелі Моресмо
Сербія Ана Іванович
Ізраїль Шахар Пеєр
Словенія Катарина Среботнік
Німеччина Анна-Лена Гренефельд
США Меган Шонессі

6–3, 3–6, 7–6(2)
Франція Маріон Бартолі
США Мейлен Ту
Moorilla Hobart International
Гобарт, Австралія
Турнір 4-ї категорії
$170,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Анна Чакветадзе
6–3, 7–6(3)
Росія Бардіна Василіса Олексіївна Індія Саня Мірза
Австрія Сібіль Баммер
КНР Чжен Цзє
Австралія Алісія Молік
Колумбія Каталіна Кастаньйо
США Серена Вільямс
Росія Олена Лиховцева
Росія Олена Весніна

2–6, 6–1, 6–2
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
15 січня
22 січня
Відкритий чемпіонат Австралії
Мельбурн, Австралія
Великий шолом
$6,737,973 - Хард - 128S/96Q/64D/32X
Одиночний розряд - Парний розряд - Змішаний парний розряд
США Серена Вільямс
6–1, 6–2
Росія Марія Шарапова Бельгія Кім Клейстерс
Чехія Ніколь Вайдішова
Ізраїль Шахар Пеєр
Чехія Луціє Шафарова
Росія Анна Чакветадзе
Швейцарія Мартіна Хінгіс
Зімбабве Кара Блек
ПАР Лізель Губер

6–4, 6–7(4), 6–1
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун
Канада Деніел Нестор
Росія Олена Лиховцева

6–4, 6–4
Білорусь Макс Мирний
Білорусь Вікторія Азаренко
29 січня Toray Pan Pacific Open
Токіо, Японія
Турнір 1-ї категорії
$1,340,000 - Килим (i) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Швейцарія Мартіна Хінгіс
6–4, 6–2
Сербія Ана Іванович Росія Олена Дементьєва
Росія Марія Шарапова
Сербія Єлена Янкович
Австралія Саманта Стосур
Японія Ай Суґіяма
Італія Роберта Вінчі
США Ліза Реймонд
Австралія Саманта Стосур

7–6(6), 3–6, 7–5
США Ваня Кінґ
Австралія Ренне Стаббс

Лютий[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
5 лютого Open Gaz de France
Париж, Франція
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Надія Петрова
4–6, 6–1, 6–4
Чехія Луціє Шафарова Бельгія Жустін Енен
Франція Амелі Моресмо
Франція Татьяна Головін
Росія Світлана Кузнецова
Росія Дінара Сафіна
Росія Анна Чакветадзе
Зімбабве Кара Блек
ПАР Лізель Губер

6–2, 6–0
Чехія Габріела Навратілова
Чехія Владіміра Угліржова
Pattaya Women's Open
Паттая, Таїланд
Турнір 4-ї категорії
$170,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Австрія Сібіль Баммер
7–5, 3–6, 7–5
Аргентина Хісела Дулко Індія Саня Мірза
КНР Пен Шуай
Італія Мара Сантанджело
Словаччина Мартина Суха
Австралія Ніколь Пратт
Ізраїль Ципора Обзилер
Австралія Ніколь Пратт
Італія Мара Сантанджело

6–4, 7–6(4)
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун
12 лютого Proximus Diamond Games
Антверпен, Бельгія
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Амелі Моресмо
6–4, 7–6(4)
Бельгія Кім Клейстерс Росія Анна Чакветадзе
Франція Татьяна Головін
Росія Дінара Сафіна
Сербія Ана Іванович
Росія Надія Петрова
Росія Олена Лиховцева
Зімбабве Кара Блек
ПАР Лізель Губер

7–5, 4–6, 6–1
Росія Олена Лиховцева
Росія Олена Весніна
Sony Ericsson International
Бенгалуру, Індія
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - Хард - 32S/27Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Ярослава Шведова
6–4, 6–4
Італія Мара Сантанджело Україна Ольга Савчук
Ізраїль Ципора Обзилер
Хорватія Єлена Костанич-Тошич
Угорщина Мелінда Цінк
Індія Саня Мірза
Японія Сема Юріка
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун

6–7(4), 6–2, 10–9
Китайський Тайбей Сє Шувей
Росія Алла Кудрявцева
19 лютого Dubai Tennis Championships
Дубай,, ОАЕ
Турнір 2-ї категорії
$1,500,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен
6–4, 7–5
Франція Амелі Моресмо Росія Світлана Кузнецова
Сербія Єлена Янкович
Греція Елені Даніліду
Швейцарія Мартіна Хінгіс
Словаччина Даніела Гантухова
Швейцарія Патті Шнідер
Зімбабве Кара Блек
ПАР Лізель Губер

7–6(5), 6–4
Росія Світлана Кузнецова
Австралія Алісія Молік
Cellular South Cup
Мемфіс, США
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - Хард (п) - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Вінус Вільямс
6–1, 6–1
Ізраїль Шахар Пеєр США Мейлен Ту
Румунія Іоана Ралука Олару
Швеція Софія Арвідссон
Австралія Саманта Стосур
США Бетані Маттек-Сендс
США Лора Гренвілл
Австралія Ніколь Пратт
Австралія Бріанн Стюарт

7–5, 4–6, 10–5
Словаччина Ярміла Ґайдошова
Японія Морігамі Акіко
XV Copa Colsanitas Santander
Богота, Колумбія
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Італія Роберта Вінчі
6–7(5), 6–4, 0–3 ret.
Італія Татьяна Гарбін Італія Флавія Пеннетта
Іспанія Лурдес Домінгес Ліно
Франція Емілі Луа
Чехія Клара Закопалова
Італія Наталі В'єрін
Чехія Барбора Заглавова Стрицова
Іспанія Лурдес Домінгес Ліно
Аргентина Паола Суарес

1–6, 6–3, 11–9
Італія Флавія Пеннетта
Італія Роберта Вінчі
26 February Qatar Total Open
Доха, Катар
Турнір 2-ї категорії
$1,340,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен
6–4, 6–2
Росія Світлана Кузнецова Сербія Єлена Янкович
Словаччина Даніела Гантухова
Швейцарія Мартіна Хінгіс
Італія Франческа Ск'явоне
Україна Катерина Бондаренко
Швейцарія Патті Шнідер
Швейцарія Мартіна Хінгіс
Росія Марія Кириленко

6–1, 6–1
Угорщина Агнеш Савай
Чехія Владіміра Угліржова
Abierto Mexicano TELCEL
Акапулько, Мексика
Турнір 3-ї категорії
$180,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Емілі Луа
7–6(0), 6–4
Італія Флавія Пеннетта Німеччина Юлія Шруфф
Італія Сара Еррані
Франція Алізе Корне
Аргентина Хісела Дулко
Мексика Мелісса Торрес Сандоваль
Італія Татьяна Гарбін
Іспанія Лурдес Домінгес Ліно
Іспанія Аранча Парра Сантонха

6–3, 6–3
Франція Емілі Луа
Австралія Ніколь Пратт

Березень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
5 березня
12 березня
Pacific Life Open
Індіан-Веллс, США
Турнір 1-ї категорії
$2,100,000 - Хард - 96S/48Q/32D
Одиночний розряд - Парний розряд
Словаччина Даніела Гантухова
6–3, 6–4
Росія Світлана Кузнецова КНР Лі На
Австрія Сібіль Баммер
Росія Віра Звонарьова
Ізраїль Шахар Пеєр
Франція Татьяна Головін
Чехія Ніколь Вайдішова
США Ліза Реймонд
Австралія Саманта Стосур

6–3, 7–5
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун
19 березня
26 березня
Sony Ericsson Open
Кі-Біскейн, США
Турнір 1-ї категорії
$3,450,000 - Хард - 96S/48Q/32D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Серена Вільямс
0–6, 7–5, 6–3
Бельгія Жустін Енен Ізраїль Шахар Пеєр
Росія Анна Чакветадзе
Чехія Ніколь Вайдішова
Італія Татьяна Гарбін
КНР Лі На
Росія Надія Петрова
США Ліза Реймонд
Австралія Саманта Стосур

6–4, 3–6, 10–2
Зімбабве Кара Блек
ПАР Лізель Губер

Квітень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
2 квітня Bausch & Lomb Championships
Амілія, США
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Ґрунт (зелений) - 56S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Татьяна Головін
6–2, 6–1
Росія Надія Петрова Сербія Ана Іванович
Австрія Сібіль Баммер
Росія Дінара Сафіна
Словаччина Даніела Гантухова
США Вінус Вільямс
Сербія Єлена Янкович
Італія Мара Сантанджело
Словенія Катарина Среботнік

6–3, 7–6(4)
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
9 квітня Family Circle Cup
Чарлстон, США
Турнір 1-ї категорії
$1,340,000 - Ґрунт (зелений) - 56S/32Q/28D
Одиночний розряд - Парний розряд
Сербія Єлена Янкович
6–2, 6–2
Росія Дінара Сафіна Росія Віра Звонарьова
США Вінус Вільямс
Нідерланди Міхаелла Крайчек
Франція Татьяна Головін
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Словенія Катарина Среботнік
КНР Янь Цзи
КНР Чжен Цзє

7–5, 6–0
КНР Пен Шуай
КНР Сунь Тяньтянь
16 квітня Чвертьфінал Кубка федерації
Кастелланета, Італія, ґрунт
Лімож, Франція, ґрунт (п)
Москва, Росія, ґрунт (п)
Делрей-Біч, FL, США, Хард
Перемогли у чвертьфіналах
 Росія 4–1
 Сполучені Штати Америки 4–1
 Китай 3–2
 Іспанія 3–2
Програли у чвертьфіналах
 Ізраїль
 Німеччина
 Франція
 Італія
23 квітня Budapest Grand Prix
Будапешт, Угорщина
Турнір 4-ї категорії
$175,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Аргентина Хісела Дулко
6–7(2), 6–2, 6–2
Румунія Сорана Кирстя Угорщина Агнеш Савай
Італія Карін Кнапп
Україна Ольга Савчук
Франція Емілі Луа
Люксембург Анна Кремер
Греція Елені Даніліду
Угорщина Агнеш Савай
Чехія Владіміра Угліржова

7–5, 6–2
Німеччина Мартіна Мюллер
Чехія Габріела Навратілова
30 квітня J&S Cup
Варшава, Польща
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - ґрунт - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен
6–1, 6–3
Україна Альона Бондаренко Сербія Єлена Янкович
Росія Світлана Кузнецова
Італія Мара Сантанджело
Росія Анна Чакветадзе
США Вінус Вільямс
Україна Юлія Вакуленко
Росія Віра Душевіна
Україна Тетяна Перебийніс

7–5, 3–6, 10–2
Росія Олена Лиховцева
Росія Олена Весніна
Estoril Open
Оейраш, Португалія
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Німеччина Грета Арн
2–6, 6–1, 7–6(3)
Білорусь Вікторія Азаренко Іспанія Нурія Льягостера Вівес
Чехія Луціє Шафарова
Франція Маріон Бартолі
Швеція Софія Арвідссон
Іспанія Лурдес Домінгес Ліно
Аргентина Хісела Дулко
Румунія Андрея Ехрітт-Ванк
Росія Анастасія Родіонова

6–3, 6–2
Іспанія Лурдес Домінгес Ліно
Іспанія Аранча Парра Сантонха

Травень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
7 травня Qatar Telecom German Open
Берлін, Німеччина
Турнір 1-ї категорії
$1,340,000 - ґрунт - 56S/32Q/28D
Одиночний розряд - Парний розряд
Сербія Ана Іванович
3–6, 6–4, 7–6(4)
Росія Світлана Кузнецова Бельгія Жустін Енен
Україна Юлія Вакуленко
Сербія Єлена Янкович
Росія Надія Петрова
Швейцарія Патті Шнідер
Росія Дінара Сафіна
США Ліза Реймонд
Австралія Саманта Стосур

6–3, 6–4
Італія Татьяна Гарбін
Італія Роберта Вінчі
ECM Prague Open
Прага, Чехія
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Японія Морігамі Акіко
6–1, 6–3
Франція Маріон Бартолі Чехія Клара Закопалова
Білорусь Вікторія Азаренко
Словаччина Ярміла Ґайдошова
Німеччина Юлія Шруфф
Франція Каміль Пен
Словаччина Домініка Цібулкова
Чехія Петра Цетковська
Чехія Андреа Главачкова

7–6(7), 6–2
КНР Цзи Чуньмей
КНР Сунь Шеннань
14 травня Internazionali BNL d'Italia
Rome, Італія
Турнір 1-ї категорії
$1,340,000 - ґрунт - 56S/32Q/28D
Одиночний розряд - Парний розряд
Сербія Єлена Янкович
7–5, 6–1
Росія Світлана Кузнецова Швейцарія Патті Шнідер
Словаччина Даніела Гантухова
США Серена Вільямс
Росія Олена Дементьєва
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Росія Дінара Сафіна
Франція Наталі Деші
Італія Мара Сантанджело

6–4, 6–1
Італія Татьяна Гарбін
Італія Роберта Вінчі
GP SAR La Princesse Lalla Meryem
Фес
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Венесуела Мілагрос Секера
6–1, 6–3
Канада Александра Возняк Аргентина Марія Емілія Салерні
Румунія Іоана Ралука Олару
Німеччина Сандра Клезель
Франція Алізе Корне
Данія Каролін Возняцкі
Франція Каміль Пен
США Ваня Кінґ
Індія Саня Мірза

6–1, 6–2
Румунія Андрея Ехрітт-Ванк
Росія Анастасія Родіонова
21 травня Стамбул Cup
Стамбул, Туреччина
Турнір 3-ї категорії
$200,000 - ґрунт - 30S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Олена Дементьєва
7–6(5), 3–0 ret.
Франція Араван Резаї Росія Марія Шарапова
Україна Альона Бондаренко
Польща Агнешка Радванська
США Меган Шонессі
Швейцарія Патті Шнідер
Колумбія Каталіна Кастаньйо
Польща Агнешка Радванська
Польща Уршуля Радванська

6–1, 6–3
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
Індія Саня Мірза
Internationaux de Strasbourg
Страсбург, Франція
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - ґрунт - 30S/23Q/15D
Одиночний розряд - Парний розряд
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
6–4, 4–6, 6–4
Франція Амелі Моресмо Франція Маріон Бартолі
Сербія Єлена Янкович
Франція Емілі Луа
Росія Олена Весніна
КНР Лі На
Італія Марія Елена Камерін
КНР Янь Цзи
КНР Чжен Цзє

6–3, 6–4
Австралія Алісія Молік
КНР Сунь Тяньтянь
27 травня
4 червня
Відкритий чемпіонат Франції
Париж, Франція
Великий шолом
$8,978,567 - ґрунт - 128S/96Q/64D/32X
Одиночний розряд - Парний розряд - Змішаний парний розряд
Бельгія Жустін Енен
6–1, 6–2
Сербія Ана Іванович Сербія Єлена Янкович
Росія Марія Шарапова
США Серена Вільямс
Чехія Ніколь Вайдішова
Росія Світлана Кузнецова
Росія Анна Чакветадзе
Австралія Алісія Молік
Італія Мара Сантанджело

7–6(5), 6–4
Словенія Катарина Среботнік
Японія Ай Суґіяма
Ізраїль Енді Рам
Франція Наталі Деші

7–5, 6–3
Сербія Ненад Зімоньїч
Словенія Катарина Среботнік

Червень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
11 червня DFS Classic
Бірмінгем, Велика Британія
Турнір 3-ї категорії
$200,000 - Трава - 56S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Сербія Єлена Янкович
4–6, 6–3, 7–5
Росія Марія Шарапова Франція Маріон Бартолі
Італія Мара Сантанджело
Росія Олена Лиховцева
Словаччина Даніела Гантухова
КНР Лі На
Україна Альона Бондаренко
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун

7–6(3), 6–3
КНР Сунь Тяньтянь
США Мейлен Ту
Барселона KIA
Барселона, Іспанія
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Меган Шонессі
6–3, 6–2
Румунія Едіна Галловіц Італія Флавія Пеннетта
Франція Віржіні Раззано
Угорщина Агнеш Савай
Франція Емілі Луа
Естонія Кая Канепі
Росія Алла Кудрявцева
Іспанія Аранча Парра Сантонха
Іспанія Нурія Льягостера Вівес

7–6(3), 2–6, 12–10
Іспанія Лурдес Домінгес Ліно
Італія Флавія Пеннетта
18 червня Hastings Direct International Championships
Істборн, Велика Британія
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Трава - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен
7–5, 6–7(4), 7–6(2)
Франція Амелі Моресмо Франція Маріон Бартолі
Росія Надія Петрова
Чехія Ніколь Вайдішова
Росія Олена Дементьєва
Австрія Сібіль Баммер
Ізраїль Шахар Пеєр
США Ліза Реймонд
Австралія Саманта Стосур

6–7(5), 6–4, 6–3
Чехія Квета Пешке
Австралія Ренне Стаббс
Ordina Open
'с-Гертогенбос, Нідерланди
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - Трава - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Анна Чакветадзе
7–6(2), 3–6, 6–3
Сербія Єлена Янкович Росія Дінара Сафіна
Словаччина Даніела Гантухова
Україна Альона Бондаренко
Італія Флавія Пеннетта
Німеччина Анджелік Кербер
Сербія Ана Іванович
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун

7–5, 6–2
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
25 червня
2 липня
Вімблдон Championships
Вімблдон, Велика Британія
Великий шолом
$9,221,372 - Трава - 128S/96Q/64D/32X
Одиночний розряд - Парний розряд - Змішаний парний розряд
США Вінус Вільямс
6–4, 6–1
Франція Маріон Бартолі Бельгія Жустін Енен
Сербія Ана Іванович
США Серена Вільямс
Нідерланди Міхаелла Крайчек
Чехія Ніколь Вайдішова
Росія Світлана Кузнецова
Зімбабве Кара Блек
ПАР Лізель Губер

3–6, 6–3, 6–2
Словенія Катарина Среботнік
Японія Ай Суґіяма
Велика Британія Джеймі Маррей
Сербія Єлена Янкович

6–4, 3–6, 6–1
Швеція Йонас Бйоркман
Австралія Алісія Молік

Липень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
9 липня Півфінал Кубка федерації
Кастелланета, Італія, ґрунт
Стов, США, Хард
Перемогли в півфіналах
 Італія 3–2
 Росія 3–2
Програли в півфіналах
 Франція
 Сполучені Штати Америки
16 липня W&S Financial група Women's Open
Мейсон, США
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - Хард - 32S/16Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Анна Чакветадзе
6–1, 6–3
Японія Морігамі Акіко Індія Саня Мірза
Узбекистан Акгуль Аманмурадова
Росія Олена Весніна
Білорусь Ольга Говорцова
США Лілія Остерло
Швейцарія Патті Шнідер
США Бетані Маттек-Сендс
Індія Саня Мірза

7–6(4), 7–5
Росія Аліна Жидкова
Білорусь Тетяна Пучек
Internazionali Femminili di Palermo
Palermo, Італія
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Угорщина Агнеш Савай
6–0, 6–1
Німеччина Мартіна Мюллер Італія Сара Еррані
Італія Карін Кнапп
Іспанія Лурдес Домінгес Ліно
Польща Агнешка Радванська
Франція Емілі Луа
Італія Флавія Пеннетта
Україна Марія Коритцева
Білорусь Дар'я Кустова

6–4, 6–1
Італія Аліче Канепа
Італія Карін Кнапп
23 липня Bank of the West Classic
Стенфорд , США
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Анна Чакветадзе
6–3, 6–2
Індія Саня Мірза Словаччина Даніела Гантухова
Австрія Сібіль Баммер
Словенія Катарина Среботнік
Білорусь Ольга Говорцова
Швейцарія Патті Шнідер
США Лілія Остерло
Індія Саня Мірза
Ізраїль Шахар Пеєр

6–4, 7–6(5)
Білорусь Вікторія Азаренко
Росія Анна Чакветадзе
Gastein Ladies
Бад-Гастайн, Австрія
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - ґрунт - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Італія Франческа Ск'явоне
6–1, 6–4
Австрія Івонн Мойсбургер Естонія Кая Канепі
Італія Карін Кнапп
Угорщина Агнеш Савай
Чехія Рената Ворачова
Іспанія Марія Хосе Мартінес Санчес
Іспанія Лурдес Домінгес Ліно
Чехія Луціє Градецька
Чехія Рената Ворачова

6–3, 7–5
Угорщина Агнеш Савай
Чехія Владіміра Угліржова
30 липня Acura Classic
Сан-Дієго, США
Турнір 1-ї категорії
$1,340,000 - Хард - 56S/32Q/28D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Марія Шарапова
6–2, 3–6, 6–0
Швейцарія Патті Шнідер Росія Анна Чакветадзе
Росія Олена Дементьєва
Індія Саня Мірза
США Вінус Вільямс
Росія Надія Петрова
Росія Марія Кириленко
Зімбабве Кара Блек
США Лізель Губер

7–5, 6–4
Білорусь Вікторія Азаренко
Росія Анна Чакветадзе
Nordea Nordic Light Open
Стокгольм, Швеція
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - Хард - 32S/16Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Польща Агнешка Радванська
6–1, 6–1
Росія Віра Душевіна Німеччина Юлія Гергес
Болгарія Цветана Піронкова
Словаччина Домініка Цібулкова
Франція Емілі Луа
Франція Стефані Коен-Алоро
Данія Каролін Возняцкі
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль

6–1, 5–7, 10–6
Китайський Тайбей Chan Chin-Wei
Україна Тетяна Лужанська

Серпень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
6 серпня East West Bank Classic
Лос-Анджелес, США
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард - 56S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Сербія Ана Іванович
7–5, 6–4
Росія Надія Петрова Росія Марія Шарапова
Сербія Єлена Янкович
Росія Олена Дементьєва
Франція Віржіні Раззано
Росія Марія Кириленко
Білорусь Вікторія Азаренко
Чехія Квета Пешке
Австралія Ренне Стаббс

6–0, 6–1
Австралія Алісія Молік
Італія Мара Сантанджело
13 серпня Rogers Cup
Торонто, Канада
Турнір 1-ї категорії
$1,340,000 - Хард - 56S/48Q/28D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен
7–6(3), 7–5
Сербія Єлена Янкович КНР Янь Цзи
Франція Татьяна Головін
Росія Надія Петрова
Франція Маріон Бартолі
Росія Світлана Кузнецова
Франція Віржіні Раззано
Словенія Катарина Среботнік
Японія Ай Суґіяма

6–4, 2–6, 10–5
Зімбабве Кара Блек
США Лізель Губер
20 серпня Pilot Pen Tennis
Нью-Гейвен, США
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Світлана Кузнецова
4–6, 3–0 ret.
Угорщина Агнеш Савай Росія Олена Дементьєва
Греція Елені Даніліду
Італія Франческа Ск'явоне
Франція Маріон Бартолі
Росія Дінара Сафіна
Україна Альона Бондаренко
Індія Саня Мірза
Італія Мара Сантанджело

6–1, 6–2
Зімбабве Кара Блек
США Лізель Губер
Forest Hills Tennis Classic
Форест-Гіллс, США
Турнір 4-ї категорії
$74,800 - Хард - 16S
Одиночний розряд
Аргентина Хісела Дулко
6–2, 6–2
Франція Віржіні Раззано Росія Олена Весніна
Франція Наталі Деші
Японія Морігамі Акіко
Японія Накамура Айко
США Одра Коен
США Мейлен Ту
27 серпня
3 вересня
Відкритий чемпіонат США
Flushing Meadows, Нью-Йорк, США
Великий шолом
$9,098,000 - Хард - 128S/96Q/64D/32X
Одиночний розряд - Парний розряд - Змішаний парний розряд
Бельгія Жустін Енен
6–1, 6–3
Росія Світлана Кузнецова США Вінус Вільямс
Росія Анна Чакветадзе
США Серена Вільямс
Сербія Єлена Янкович
Угорщина Агнеш Савай
Ізраїль Шахар Пеєр
Франція Наталі Деші
Росія Дінара Сафіна

6–4, 6–2
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун
Білорусь Макс Мирний
Білорусь Вікторія Азаренко

6–4, 7–6(6)
Індія Леандер Паес
США Меган Шонессі

Вересень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
10 вересня Фінал Кубка федерації
Москва, Росія, ґрунт (п)
 Росія
4–0
 Італія
Commonwealth Bank Tennis Classic
Балі, Індонезія
Турнір 3-ї категорії
$225,000 - Хард - 30S/16Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Ліндсі Девенпорт
6–4, 3–6, 6–2
Словаччина Даніела Гантухова Італія Сара Еррані
Румунія Сорана Кирстя
Сербія Єлена Янкович
Японія Накамура Айко
Румунія Едіна Галловіц
Японія Моріта Аюмі
КНР Цзи Чуньмей
КНР Сунь Шеннань

6–3, 6–2
США Джилл Крейбас
ПАР Наталі Грандін
17 September China Open
Пекін, China
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Угорщина Агнеш Савай
6–7(7), 7–5, 6–2
Сербія Єлена Янкович КНР Пен Шуай
США Ліндсі Девенпорт
Аргентина Марія Емілія Салерні
Франція Амелі Моресмо
Росія Олена Дементьєва
Японія Морігамі Акіко
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун
Китайський Тайбей Сє Шувей

7–6(2), 6–3
КНР Хань Сіньюнь
КНР Сюй Їфань
Sunfeast Open
Колката, Індія
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - Хард (п) - 32S/16Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Марія Кириленко
6–0, 6–2
Україна Марія Коритцева Велика Британія Енн Кеотавонг
Словаччина Даніела Гантухова
Білорусь Тетяна Пучек
Ізраїль Ципора Обзилер
Італія Флавія Пеннетта
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
США Ваня Кінґ
Росія Алла Кудрявцева

6–1, 6–4
Італія Альберта Бріанті
Україна Марія Коритцева
Banka Koper Slovenia Open
Порторож, Словенія
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - Хард (п) - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Татьяна Головін
2–6, 6–4, 6–4
Словенія Катарина Среботнік Росія Віра Душевіна
Аргентина Хісела Дулко
США Мейлен Ту
Росія Віра Звонарьова
Франція Емілі Луа
Австрія Сібіль Баммер
Чехія Луціє Градецька
Чехія Рената Ворачова

5–7, 6–4, 10–7
Словенія Андрея Клепач
Росія Олена Лиховцева
24 September Fortis Championships Luxembourg
Люксембург, Люксембург
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Сербія Ана Іванович
3–6, 6–4, 6–4
Словаччина Даніела Гантухова Франція Маріон Бартолі
Росія Віра Звонарьова
Росія Анна Чакветадзе
Швейцарія Патті Шнідер
Білорусь Вікторія Азаренко
Франція Татьяна Головін
Чехія Івета Бенешова
Словаччина Жанетта Гусарова

6–4, 6–2
Білорусь Вікторія Азаренко
Ізраїль Шахар Пеєр
Guangzhou International Women's Open
Гуанчжоу, Китай
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - Хард - 32S/16Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Віржіні Раззано
6–0, 6–3
Ізраїль Ципора Обзилер Росія Анастасія Родіонова
Словаччина Домініка Цібулкова
Іспанія Анабель Медіна Гаррігес
Румунія Іоана Ралука Олару
Австралія Алісія Молік
Іспанія Вірхінія Руано Паскуаль
КНР Пен Шуай
КНР Янь Цзи

6–3, 6–4
США Ваня Кінґ
КНР Сунь Тяньтянь
Hansol Korea Open
Сеул, Південна Корея
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Вінус Вільямс
6–3, 1–6, 6–4
Росія Марія Кириленко Італія Флавія Пеннетта
Греція Елені Даніліду
Польща Марта Домаховська
Японія Моріта Аюмі
Колумбія Каталіна Кастаньйо
Угорщина Агнеш Савай
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун
Китайський Тайбей Сє Шувей

6–2, 6–2
Греція Елені Даніліду
Німеччина Ясмін Вер

Жовтень[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Чвертьфіналістки
1 жовтня Porsche Tennis Grand Prix
Штутгарт, Німеччина
Турнір 2-ї категорії
$650,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен
2–6, 6–2, 6–1
Франція Татьяна Головін Сербія Єлена Янкович
Росія Світлана Кузнецова
Росія Олена Дементьєва
Росія Надія Петрова
Україна Катерина Бондаренко
США Серена Вільямс
Чехія Квета Пешке
Австралія Ренне Стаббс

6–7(5), 7–6(4), 10–2
Китайський Тайбей Чжань Юнжань
Росія Дінара Сафіна
AIG Відкритий чемпіонат Японії з тенісу
Токіо, Японія
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Франція Віржіні Раззано
4–6, 7–6(7), 6–4
США Вінус Вільямс Данія Каролін Возняцкі
Італія Флавія Пеннетта
Австралія Алісія Молік
Чехія Клара Закопалова
Франція Каміль Пен
Індія Саня Мірза
КНР Сунь Тяньтянь
КНР Янь Цзи

1–6, 6–2, 10–6
Китайський Тайбей Чжуан Цзяжун
США Ваня Кінґ
Tashkent Open
Ташкент, Узбекистан
Турнір 4-ї категорії
$145,000 - Хард - 32S/16Q/16D
Singles Draw - Doubles Draw
Франція Полін Пармантьє
7–5, 6–2
Білорусь Вікторія Азаренко Росія Олена Весніна
Білорусь Ольга Говорцова
Киргизстан Ксенія Палкіна
Румунія Іоана Ралука Олару
Велика Британія Кеті О'Браєн
Узбекистан Акгуль Аманмурадова
Білорусь Катерина Доголевич
Білорусь Анастасія Якімова

2–6, 6–4, 10–7
Білорусь Тетяна Пучек
Росія Анастасія Родіонова
8 жовтня Кубок Кремля
Москва, Росія
Турнір 1-ї категорії
$1,340,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Росія Олена Дементьєва
5–7, 6–1, 6–1
США Серена Вільямс Росія Світлана Кузнецова
Росія Дінара Сафіна
Росія Віра Душевіна
Чехія Ніколь Вайдішова
Росія Віра Звонарьова
Білорусь Вікторія Азаренко
Зімбабве Кара Блек
США Лізель Губер

4–6, 6–1, 10–7
Білорусь Вікторія Азаренко
Білорусь Тетяна Пучек
PTT Bangkok Open
Бангкок, Таїланд
Турнір 3-ї категорії
$200,000 - Хард - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Італія Флавія Пеннетта
6–1, 6–3
Китайський Тайбей Чжань Юнжань КНР Янь Цзи
США Вінус Вільямс
США Ваня Кінґ
Польща Уршуля Радванська
Ізраїль Шахар Пеєр
Франція Каміль Пен
КНР Сунь Тяньтянь
КНР Янь Цзи

Walkover
Японія Моріта Аюмі
Японія Намігата Дзюнрі
15 жовтня Zürich Open
Zürich, Швейцарія
Турнір 1-ї категорії
$1,340,000 - Хард (п) - 28S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен
6–4, 6–4
Франція Татьяна Головін Чехія Ніколь Вайдішова
Італія Франческа Ск'явоне
Польща Агнешка Радванська
Україна Альона Бондаренко
Франція Маріон Бартолі
Росія Світлана Кузнецова
Чехія Квета Пешке
Австралія Ренне Стаббс

7–5, 7–6(1)
США Ліза Реймонд
Італія Франческа Ск'явоне
22 жовтня Generali Ladies Linz
Лінц, Австрія
Турнір 2-ї категорії
$600,000 - Хард (п) - 28S/29Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
Словаччина Даніела Гантухова
6–4, 6–2
Швейцарія Патті Шнідер Франція Маріон Бартолі
Чехія Ніколь Вайдішова
Росія Анна Чакветадзе
Україна Юлія Вакуленко
Росія Дінара Сафіна
Україна Альона Бондаренко
Зімбабве Кара Блек
США Лізель Губер

6–2, 3–6, 10–8
Словенія Катарина Среботнік
Японія Ай Суґіяма
29 жовтня Challenge Bell
Квебек, Канада
Турнір 3-ї категорії
$175,000 - Килим (i) - 32S/32Q/16D
Одиночний розряд - Парний розряд
США Ліндсі Девенпорт
6–4, 6–1
Україна Юлія Вакуленко США Джулія Дітті
Росія Віра Звонарьова
США Ваня Кінґ
Білорусь Ольга Говорцова
Франція Стефані Форец
Росія Ольга Пучкова
США Крістіна Фусано
США Ракель Копс-Джонс

6–2, 7–6(6)
Канада Стефані Дюбуа
Чехія Рената Ворачова

Листопад[ред. | ред. код]

Тиждень Турнір Чемпіонки Фіналістки Півфіналістки Круговий турнір
5 листопада Чемпіонат Туру WTA
Мадрид, Іспанія
Чемпіонат кінця року
$3,000,000 - Хард - 8S (Круговий турнір)/4D
Одиночний розряд - Парний розряд
Бельгія Жустін Енен
5–7, 7–5, 6–3
Росія Марія Шарапова Сербія Ана Іванович
Росія Анна Чакветадзе
Франція Маріон Бартолі
Сербія Єлена Янкович
Словаччина Даніела Гантухова
Росія Світлана Кузнецова
Зімбабве Кара Блек
США Лізель Губер

5–7, 6–3, 10–8
Словенія Катарина Среботнік
Японія Ай Суґіяма

Статистика[ред. | ред. код]

Інформація про титули[ред. | ред. код]

Список тенісисток які перемагали на турнірах:

Тенісистки які здобули перший титул:

Титули за країнами:

Титули за країнами[ред. | ред. код]

Загалом titles Country Великий шолом
tournaments
Рік-end
championships
Tier I
tournaments
Tier II
tournaments
Tier III
tournaments
Tier IV/V
tournaments
All titles
Singles Парний розряд Змішаний розряд Одиночний розряд Парний розряд Одиночний розряд Парний розряд Одиночний розряд Парний розряд Одиночний розряд Парний розряд Одиночний розряд Парний розряд Одиночний розряд Парний розряд Змішаний розряд
22 США
2 1 1 6 3 3 3 2 1 8 14
20 Росія
1 1 2 1 3 2 6 2 1 2 12 7 1
11 Бельгія
2 1 2 6 11
11 Австралія
1 5 3 1 1 11
10 Франція
1 1 1 2 3 2 7 2 1
8 Сербія
1 3 2 1 1 7 1
8 Італія
1 1 2 3 1 3 5
8 Зімбабве
2 1 2 4 8
8 Чехія
1 3 1 3 8
6 КНР
1 5 6
5 Іспанія
1 2 2 1 4
5 ПАР
2 3 5
5 Китайський Тайбей
1 3 1 5
4 Словаччина
1 1 1 1 2 2
4 Аргентина
1 2 1 2 2
4 Індія
2 1 1 4
3 Угорщина
1 1 1 2 1
3 Білорусь
1 2 2 1

Рейтинги[ред. | ред. код]

Одиночний розряд Championship Race (5 листопада 2007)
Rk Name Nation Points Tour
1 Жустін Енен Бельгія 5,405 13
2 Єлена Янкович Сербія 4,097 27
3 Світлана Кузнецова Росія 3,691 18
4 Ана Іванович Сербія 3,163 19
5 Серена Вільямс США 2,767 11
6 Анна Чакветадзе Росія 2,698 21
7 Вінус Вільямс США 2,623 13
8 Даніела Гантухова Словаччина 2,431 26
9 Марія Шарапова Росія 2,431 12
10 Маріон Бартолі Франція 2,224 30
11 Олена Дементьєва Росія 2,023 20
12 Дінара Сафіна Росія 1,973 24
13 Ніколь Вайдішова Чехія 1,942 14
14 Патті Шнідер Швейцарія 1,936 26
15 Татьяна Головін Франція 1,919 19
16 Надія Петрова Росія 1,864 19
17 Шахар Пеєр Ізраїль 1,699 22
18 Амелі Моресмо Франція 1,538 15
19 Сібіль Баммер Австрія 1,497 26
20 Мартіна Хінгіс Швейцарія 1,372 14
Одиночний розряд на кінець року[7]
Rk Name Nation Points Change
1 Жустін Енен Бельгія 6,155 +/-
2 Світлана Кузнецова Росія 3,725 +2
3 Єлена Янкович Сербія 3,475 +9
4 Ана Іванович Сербія 3,461 +10
5 Марія Шарапова Росія 2,956 -3
6 Анна Чакветадзе Росія 2,935 +7
7 Серена Вільямс США 2,802 +88
8 Вінус Вільямс США 2,470 +38
9 Даніела Гантухова Словаччина 2,367 +8
10 Маріон Бартолі Франція 2,191 +8
11 Олена Дементьєва Росія 1,985 -3
12 Ніколь Вайдішова Чехія 1,942 -2
13 Татьяна Головін Франція 1,882 +9
14 Надія Петрова Росія 1,862 -8
15 Дінара Сафіна Росія 1,830 -4
16 Патті Шнідер Швейцарія 1,806 -7
17 Шахар Пеєр Ізраїль 1,675 +3
18 Амелі Моресмо Франція 1,538 -15
19 Мартіна Хінгіс Швейцарія 1,372 -12
20 Агнеш Савай Угорщина 1,331.5 +169

Лідери рейтингу[ред. | ред. код]

Утримувач Коли здобула Коли позбулася
Бельгія Жустін Енен (BEL) Кінець 2006 року 28 січня 2007
Росія Марія Шарапова (RUS) 29 січня 2007 18 березня 2007
Бельгія Жустін Енен (BEL) 19 березня 2007 Кінець 2007 року

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в 1-ша ракетка світу Henin announces retirement. Yahoo! Sports. 14 травня 2008. Архів оригіналу за 23 жовтня 2012. Процитовано 5 червня 2010.
  2. а б в Henin's greatest strength came at a price. ESPN Sports. 14 травня 2008. Процитовано 5 червня 2010.
  3. а б Кім Клейстерс retires from pro tennis. CBC Sports. 6 травня 2007. Процитовано 5 червня 2010.
  4. а б Hooper, Andy (1 листопада 2007). Мартіна Хінгіс admits positive cocaine test. London: The Telegraph. Процитовано 5 червня 2010.
  5. Resurgent Serena targets Paris. BBC Sport. 22 травня 2007. Процитовано 5 червня 2010.
  6. Henin eases past nervy Ivanovic. The Telegraph. 10 червня 2007. Процитовано 5 червня 2010.
  7. Notes & Netcords: 12 листопада 2007 (PDF). Sony Ericsson WTA Tour. Процитовано 14 липня 2011.