Харківський підшипниковий завод

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Харківський підшипниковий завод
Тип бізнес і підприємство
Форма власності відкрите акціонерне товариство
Галузь машинобудування
Засновано 1 листопада 1947
Штаб-квартира Харків
Ключові особи Генеральний директор - Хміль Сергій Іванович
Продукція підшипники
Чистий прибуток 648,108 млн грн. (2010 рік)
Співробітники десь 3 тис. (2011 рік)
www.harp.ua

ПАТ Харківський підшипниковий завод (ПАТ «ХарП») — машинобудівний завод, що випускає підшипники з 1947 року. Входить до Індустріальної групи УПЕК. Завод розташований в місті Харкові та займає площу 45,54 га.

Характеристики заводу[ред. | ред. код]

Розроблена, впроваджена та функціонує сертифікаційна система якості ISO 9002, що забезпечує управління організаційною, комерційною, технічною діяльністю підприємства і гарантує виконання вимог замовника у встановлені строки та в повному обсязі

Продукція підприємства поставляється більш ніж в 50 країн світу. Тому з впевненістю можна сказати, що торгова марка «ХарП» відома практично в усіх куточках земної кулі. Спираючись на багаторічний досвід роботи та сучасні технології виробництва, підприємство гарантує високу якість, надійність та тривалу експлуатацію виробленої продукції.

Харківський підшипниковий завод — це: — лідер у виробництві підшипників в Україні; — один з головних виробників підшипників залізничного, сільськогосподарського та автомобілебудівного призначення серед заводів країн СНД; — стабільний і надійний діловий партнер на внутрішньому та світовому ринку.

За конструктивними особливостями підшипники підрозділяються на групи: — радіальні шарикові однорядні (з захисними шайбами); — радіальні шарикові однорядні з ущільнювачами; — радіально — опорні кулькові; — радіальні шарикові сферичні дворядні (на закріпленій впиріщильці, з конічним отвором); — радіальні роликові з короткими циліндричними роликами.

Враховуючи вимоги споживачів, підшипники для автомобільної та електротехнічної промисловості випускаються підвищених класів точності з додатковими технічними вимогами по рівню вібрації

Діапазон виробленої продукції: — маса від 30 грам до 45 кілограмів — внутрішній діаметр від 10 до 180 міліметрів


Посилання[ред. | ред. код]

  • Офіційний сайт
  • Оф. сайт Індустріальної групи УПЕК
  • Харківський підшипниковий завод виходить на нові ринки. http://uprom.info/. Національний промисловий портал. 7 серпня 2018. Процитовано 8 серпня 2018.