Навчально-науковий інститут «Каразінський банківський інститут»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Навчально-науковий інститут «Каразінський банківський інститут»
КБІ
Харків
Тип навчальний заклад
Країна  Україна
Засновано травень 1944
Ректор Самородов, Борис Вадимович
Адреса 61174, м. Харків, проспект Перемоги, 55
Сайт kbi.karazin.ua

Навчально-науковий інститут «Каразінський банківський інститут» — підрозділ державного вищого навчального закладу IV рівня акредитації — Харківського Національного університету імені В. Н. Каразіна, розташований у Харкові. Має гуртожиток.

Історія[ред. | ред. код]

Стара емблема інституту

Харківський навчально-науковий інститут засновано у травні 1944 р. як Харківський обліково-кредитний технікум державного банку СРСР. З 1991 р. технікум стає підрозділом НБУ. У травні 2004 року Харківська філія УАБС, яка в свою чергу стала правонаступницею Харківського банківського коледжу, отримала статус Харківського банківського інституту УАБС НБУ.

У 2020 році інститут увійшов до складу Харківського Національного університету імені В. Н. Каразіна і став називатися Навчально-науковий інститут «Каразінський банківський інститут». На момент приєднання в інституті навчалося майже 500 студентів і працювало більше 100 працівників[1][2].

Див. також Історія Харківського навчально-наукового інституту

Структура, спеціальності[ред. | ред. код]

Інститут здійснює навчання за напрямами підготовки «Облік і аудит», «Фінанси і кредит» (у тому числі спеціалізація «Банківська справа») за освітньо-квалифікаційними рівнями бакалавра, спеціаліста та магістра. Зі спеціальності «Банківська справа» здійснюється перепідготовка з наданням вищої освіти.

Забезпечують підготовку та перепідготовку фахівців фінансово-економічний факультет, 6 кафедр.

Бібліотека[ред. | ред. код]

До складу бібліотеки інституту входить: абонемент, книгосховище, читальний зал на 144 посадкових місць, бібліотечний пункт видачі в гуртожитку.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. До ХНУ ім. Каразіна приєднають Харківський інститут банківської справи. Kharkiv today (укр.). Архів оригіналу за 19 липня 2021. Процитовано 19 липня 2021. 
  2. Абітурієнт Каразінського університету. start.karazin.ua. Архів оригіналу за 19 липня 2021. Процитовано 19 липня 2021. 

Джерела[ред. | ред. код]