Херсонський завод карданних валів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відкрите акціонерне товариство «Херсонський завод карданних валів»
Тип бізнес
Галузь Машинобудування
Спеціалізація Виробництво карданних валів
Засновано 1925
Штаб-квартира Херсон
Україна Україна
Територія діяльності країни СНД
країни Східної Європи
Ключові особи Лавецький Микола Васильович
Продукція Карданні вали, поковки сталеві штамповані, кулі сталеві молольні, фільтри для двигунів внутрішнього згоряння усмоктувальні повітряні,
бампери та їх деталі
Виторг 36,170.0 тис. грн.
Операційний прибуток (EBIT) 1,475.0 тис. грн.
Чистий прибуток 10,0 тис. грн.
Активи 492,383.0 тис. грн.
Власний капітал 104,174.0 тис. грн.
Співробітники 656
Холдингова компанія АвтоКрАЗ
hs.ukrtelecom.ua/zkv/


Відкрите акціонерне товариство «Херсонський завод карданних валів» — промислове підприємство, що входить до складу холдингової компанії «АвтоКрАЗ», розташоване в Херсоні.

Основні види діяльності[ред. | ред. код]

Виробництво карданних валів і запасних частин до них для вантажних автомобілів, тролейбусів, тракторів, рухомого залізничного складу, металургійного обладнання та іншої техніки, поковок для залізничного транспорту, продукції ковальсько-пресового виробництва.

Історія[ред. | ред. код]

Завод заснований у 1925 р., як підприємство з виробництва і ремонту сільськогосподарської техніки. Спочатку на ньому працювало 28 робітників. Та з розвитком промисловості та сільського господарства в Україні розвивався й завод. У 1933 р. кількість працюючих досягла 1 000 осіб, а підприємство змінило назву на «Моторний завод імені 15-річчя РСЧА».

З 1958 року основним видом продукції заводу стають карданні вали для автомобілів ГАЗ Горьковського автозаводу. Потім херсонське підприємство починає випускати цей вид продукції і для КрАЗів Кременчуцького автозаводу. До 1990 року Херсонський завод карданних валів продовжує освоювати випуск все нових видів валів і стає одним з провідних в цій галузі виробництва. Після розвалу СРСР завод, як і більшість промислових підприємств країни переживає серйозну кризу. Різко падають обсяги виробництва, скорочується чисельність працюючих. Та з 2002 р. підприємство починає відвойовувати втрачені позиції. Освоюються нові види продукції. Крім карданних валів завод починає випускати штамповані заготовки, для ремонту і виробництва залізничного транспорту, молольні кулі підвищеної стійкості для гірничо-збагачувальних комбінатів та цементних заводів. З кожним роком стрімко зростають обсяги виробництва.

Завод сьогодні[ред. | ред. код]

Зараз уся продукція заводу сертифікована в системі УкрСЕПРО. Підприємство володіє власною лабораторією для виробовування карданних валів. У 2005 р. фірмою «CITECH Ukraine b. v.» (офіційне представництво «TNO Certification b. v.» у країнах СНД) системі управління якості заводу був виданий сертифікат стандарту ISO 9001:2000.

Основні види продукції[ред. | ред. код]

Зовнішньоекономічна діяльність[ред. | ред. код]

Компанія експортує товари в наступні країни:

Компанія імпортує товари з наступних країн:

  • Білорусь,
  • Росія

Реквізити[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]