Центр гуманітарної освіти НАН України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Центр гуманітарної освіти НАН України
Приміщення центру
Приміщення центру
Приміщення центру
Основні дані
Засновано 1991
Приналежність НАН України
Контакт
Ключові особи доктор філософських наук Рижко Володимир Антонович
Адреса Україна Україна
вул. Трьохсвятительська, 4,
м. Київ, 01601
Тип академічна установа[d]
Вебсторінка cgo.org.ua

Центр гуманітарної освіти Національної академії наук України — державна науково-дослідна і науково-педагогічна неприбуткова установа з правами юридичної особи, вищий державний навчальний заклад IV рівня акредитації. Науково-методичне керівництво центром здійснює Відділення історії, філософії та права НАН України.

Загальна інформація[ред. | ред. код]

Центр створений в 1991 р., до цього — кафедра філософії, що організована в 1954 р. Головними завданнями центру є: науково-методичне забезпечення вивчення філософії аспірантами і здобувачами установ НАН України відповідно до програми кандидатського іспиту, прийом вступних іспитів з філософії до аспірантури та прийом кандидатських іспитів з філософії; підготовка кадрів вищої кваліфікації в галузі філософських дисциплін через аспірантуру та докторантуру; проведення науково-дослідної роботи; підготовка монографій, посібників, а також чигання лекцій з питань філософії, філософії науки та історії науки, проведення семінарських занять.

Щорічно в центрі філософською підготовкою охоплено понад 700 аспірантів та здобувачів наукового ступеня — громадян України та інших країн.

Структурними підрозділами установи є: кафедра філософії, кафедра філософії науки і культурології, філії при наукових центрах НАН України (Дніпро, Львів, Одеса, Харків).

При центрі працює лабораторія постнекласичних методологій, видаються наукові збірники, досліджуються питання гуманітарної експертизи тощо.

Керівництво[ред. | ред. код]

  • Рижко Володимир Антонович — доктор філософських наук. Директор центру
  • Таранов Сергій Володимирович — доктор філософських наук. Заступник директора
  • Іщенко Юрій Анатолійович — доктор філософських наук. Завідувач наукового відділу
  • Волощук Алла Віталіївна — завідувач навчальною частиною[1]

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Керівництво | Центр гуманітарної освіти. cgo.nbuv.gov.ua. Архів оригіналу за 14 вересня 2016. Процитовано 23 вересня 2016.