Челсі Клінтон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Челсі Клінтон
англ. Chelsea Clinton
Ім'я при народженні англ. Chelsea Victoria Clinton[1]
Народилася 27 лютого 1980(1980-02-27)[2][1][…] (44 роки)
Літл-Рок, США[1]
Країна  США
Місце проживання Flatiron Districtd
Діяльність підприємиця, бізнесвумен, журналістка, дитяча письменниця
Alma mater Mann Arts and Science Magnet Middle Schoold, Sidwell Friends Schoold (1997), Стенфордський університет (2001), Університетський коледж (2003), Columbia University Mailman School of Public Healthd (2010), Robert F. Wagner Graduate School of Public Serviced (2011) і Університетський коледж (2014)
Науковий ступінь доктор філософії
Знання мов англійська
Заклад McKinsey & Company, Avenue Capital Groupd, Нью-Йоркський університет, Фонд Клінтона, NBC, Columbia University Mailman School of Public Healthd і Expedia Groupd
Magnum opus The Book of Gutsy Womend
Партія Демократична партія США
Конфесія Об'єднана методистська церква
Рід Clinton familyd
Батько Білл Клінтон[1]
Мати Гілларі Клінтон[1]
У шлюбі з Marc Mezvinskyd[1][4]
Діти (3) Charlotte Mezvinskyd, Aidan Mezvinskyd і Jasper Mezvinskyd
Нагороди
IMDb ID 0166911

Челсі Клінтон (англ. Chelsea Clinton; нар. 27 лютого 1980(19800227), Літл-Рок) — американська письменниця, підприємиця, журналістка, публічна персона. Захисниця глобального здоров'я.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 27 лютого 1980 року у Літл-Рок, США , родині губернатора штату Арканзас Білла Клінтона і політикині Гілларі Клінтон. Коли в 1993 році батько став президентом США, переїхала в Білий дім.

У 19972001 роках навчалася в Стенфордському університеті, який закінчила з бакалаврським ступенем з історії. Жила в кімнаті з куленепробивним склом і перебувала під охороною двадцяти п'яти охоронців. У 2010 році здобула магістерський ступінь з медицини в Школі охорони здоров'я при Колумбійському університеті.

У 1998—1999, під час навчання в Стенфорді, зустрічалася зі студентом Метью Пірсом. У 2010 одружилася з банкіром Марком Мезвінскі.

Належить до Методистської церкви. З дитинства є веганкою, у 2011 переконала батька також дотримуватися веганської дієти.

Діяльність[ред. | ред. код]

З 12 років Челсі була важливою частиною іміджу свого батька і постійно перебувала під прицілом телекамер. Її особисте життя також ставало предметом пильної уваги суспільства.

Під час передвиборчої кампанії 2008 року в таборі демократів Челсі активно підтримувала матір, Гілларі Клінтон, як претендентку на кандидатство від Демократичної партії на президентських виборах США.

У 2012 році почала викладацьку кар'єру в Колумбійському університеті. Певний час працювала у фонді хеджування Avenue Capital, а також у консалтинговій фірмі McKinsey & Company.

У масовій культурі[ред. | ред. код]

Сюжет фільму «Перша дочка» у багатьох деталях збігається з біографією Челсі Клінтон, особливо з періодом її навчання в університеті.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]