Чернігівщина: Енциклопедичний довідник

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Чернігівщина: Енциклопедичний довідник»
Обкладинка
Автор А. В. Кудрицький (відповідальний редактор)
Країна Україна Україна
Мова українська
Тема географія, Чернігівська область
Жанр енциклопедія
Місце Київ
Видавництво «Головна редакція Української радянської енциклопедії» ім. М. П. Бажана
Видано 1990
Редактор Кудрицький Анатолій Вікторович
Сторінок 1007
Тираж 50 000

Чернігівщина: Енциклопедичний довідник — найбільший і найоб'ємніший з видаваних коли-небудь довідник, присвячений історії, культурі, географії, населеним пунктам і видатним людям Чернігівської області України.

Довідник видано українською мовою накладом 50 тисяч примірників 1990 року видавництвом «Української Радянської Енциклопедії» імені М. П. Бажана за редакцією А. В. Кудрицького (відповідальний редактор). У редакційну колегію видання також увійшли А. Н. Близнюк, І. Л. Бутич, О. Б. Коваленко, Л. І. Палажченко, В. М. Половець і Л. А. Проценко.

На 1007 сторінках Довідника розміщені понад 3700 статей, присвячених найважливішим подіям багатовікової історії Чернігівщини, її містам і селам, історичним і сучасним адміністративним районам краю, природі. У книзі вміщено багато довідок про міські вулиці, пам'ятки архітектури, археології, писемної культури, матеріальні об'єкти, великі підприємства та різні установи. Широко подано інформацію про відомих осіб, життя і діяльність яких були тісно пов'язані з Чернігівщиною.

Подібне видання було першим і лишається єдиним у своєму роді.

Джерело[ред. | ред. код]

  • Анотація до видання

Література[ред. | ред. код]