Чорноморнафтогаз (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Чорноморнафтогаз»
(Сімферополь)
Повна назва Футбольний клуб
«Чорноморнафтогаз»
Засновано 2007
Розформовано 2009
Населений пункт Сімферополь, Україна Україна
Стадіон
Ліга Чемпіонат Криму
2009 9-те
Домашня
Виїзна

«Чорноморнафтога́з» — аматорський футбольний клуб з міста Сімферополя АРК. Виступав у чемпіонаті ААФУ 2008 року. Знявся з турніру після 5-го туру.

Історія[ред. | ред. код]

Футбольну команду «Чорноморнафтогаз» створено з ініціативи голови правління нафтогазового підприємства «Чорноморнафтогаз» Анатолія Присяжнюка у 2007 році. У створенні команди взяв участь і заслужений тренер України Анатолій Заяєв. Нову команду очолив Олександр Бойцан, помічниками якого стали Ігор Рудий і Андрій Борячінскій. Попереднім місцем роботи Бойцана була молодіжна команда сімферопольської «Таврії», звідки в «Чорноморнафтогаз» прийшла група гравців, серед котрих були Ігор Титов, Антон Бахуринський, Олексій Лекомцев та Іван Мигаль[1]. Команда грала у чемпіонаті Криму. Перша гра турніру закінчилась перемогою над «Спартаком» з Молодіжного з рахунком (3:0)[2]. За підсумками сезону 2007 року команда посіла друге місце, поступившись якраз «Спартаку» з Молодіжного. У Кубку Криму «Чорноморнафтогаз» дійшов до фіналу, де розгромив красногвардійську «Орбиту-Наша Ряба» (5:0)[3]. На Кубку Кримтеплиці команда поступилась в матчі за третє місце мелітопольського «Олкому» (0:1). Незважаючи на це, кращим воротарем турніру був визнаний футболіст «Чорноморнафтогазу» Володимир Мачуга[4].

У лютому 2008 року команда стала переможцем турніру Кримський пролісок, який проходив в Алушті. «Чорноморнафтогаз» залишив на другому і третьому місці клуби Другої та Першої ліги — ФК «Полтава» та «Фенікс-Іллічовець»[5].

Потім, команда одночасно з виступами в чемпіонаті Криму заявилася для участі у аматорському чемпіонаті України. Не догравши до кінця турніру, «Чорноморнафтогаз» знявся з розіграшу аматорського чемпіонату після 5-го туру і зайняв 4-е місце у своїй групі. У першості Криму «газовики» знову зайняли друге місце, а у Кубку Криму дійшли до фіналу, де поступилися «Севастополю-2» у серії пенальті[6][7].

На традиційному турнірі Кримський пролісок, у лютому 2009 року, «Чорноморнафтогаз» посів друге місце, програв першу сходинку «Форосу»[8]. Свій останній сезон в чемпіонаті Криму команда провела у 2009 році та посіла 9-е місце. Після цього вона була розформована та припинила існування[9]. За деякими даними клуб був перетворений в ФК «СКІФ»[10][11].

Досягнення[ред. | ред. код]

Відомі футболісти[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]