Чіповська Анна Борисівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анна Борисівна Чіповська
рос. Анна Борисовна Чиповская
Ім'я при народженні Анна Борисовна Чиповская
Народилася 16 червня 1987(1987-06-16)[1] (36 років)
Москва, СРСР
Громадянство  Росія
Діяльність Акторка
Alma mater Школа-студія МХАТ
Роки діяльності 2003 — тепер. час
Батьки Фрумкін Борис Михайловичd
Olga Chipovskayad
IMDb ID 2246436

CMNS: Анна Борисівна Чіповська у Вікісховищі

Анна Борисівна Чіповська (рос. Анна Борисовна Чиповская, 16 червня 1987, Москва) — російська акторка театру, кіно і телебачення.

Найбільшу популярність здобула за участь у телесеріалі «Відлига», неодноразово показаному в прайм-тайм на російському Першому каналі. Станом на 2015 рік знялася більш ніж в 30 фільмах і зіграла більш ніж в 10 спектаклях.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 16 червня 1987-го в Москві.

Мати — Ольга Чіповська, акторка Театру ім. Вахтангова, батько — Борис Михайлович Фрумкін — відомий джазовий музикант. Батьки мріяли для дочки про кар'єру перекладача і віддали її до лінгвістичної гімназії. Паралельно з навчанням вона працювала в модельному агентстві.

З гімназії пішла після 9 класу, успішно склавши іспити середньої школи і вступила до театрального училища. У кіно дебютувала в 2003 р. — в серіалі Операція «Цвіт нації». У 2004-му послідували ролі в серіалах «Дорога Маша Березіна», «Холостяки», «Конвалія срібляста 2».

У 2009 р. закінчила Школу-студію МХАТ (курс К. Райкіна) і була прийнята в трупу Театру Олега Табакова, в якому вона почала грати, ще будучи студенткою. У тому ж році «Независимая газета» виділила роботу Чіповської у виставі «Олеся» (головна роль), зазначивши чудесне перевтілення персонажа з смішного безглуздого підлітка в «не за віком зрілу жінку, що володіє магією передбачення».

У 2011 р. знялася в новорічній комедії «Ялинки 2», а через два роки в продовженні — «Ялинки 3».

У 12-серійному телесеріалі «Відлига» (2013), дія якого відбувається на початку 1960-х років, за участю Чіповської розвивається головна любовна лінія сюжету.

За роль в серіалі «Відлига» висунута на премію «Золотий орел» в номінації «Найкраща жіноча роль на телебаченні». Однак премія дісталася суперниці Чіповської по номінації та по фільму Вікторії Ісаковій.

З жовтня 2014 р. в Театрі Табакова акторка грає роль Маші у виставі «Три сестри». На початку 2015 р. на екрани вийшов фільм «Обчислювач», який знімався в Ісландії, де партнером Анни став Євген Миронов, потім сіквел «Кохання з акцентом і без» з Резо Гігінешвілі, а також фільм Рената Давлетьярова «Чисте мистецтво» (також з оголеними сценами ) і ще два серіали за участю Чіповської.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.