Шеріл Коул

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Шерил Коул)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шеріл Коул
Cheryl Cole
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я англ. Cheryl Ann Tweedy
Дата народження 30 червня 1983(1983-06-30) (40 років)
Місце народження Ньюкасл-апон-Тайн, Англія
Роки активності 2002 — тепер. час
Громадянство Велика Британія Велика Британія
Професії співачка, музикантка, телеведуча, модель, акторка, естрадна артистка
Освіта Королівська школа балету
Співацький голос мецо-сопрано
Інструменти вокал[d]
Жанр поп
Колективи «Girls Aloud»
Співпраця Will.i.am
Лейбл Polydor Records (2002 — н.в.)
Fascination Records (2006 — н.в.)
will.i.am music group (2010 — н.в.)
www.cherylcoleofficial.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Шеріл Енн Коул (англ. Cheryl Ann Cole, народжена Твіді, англ. Tweedy; нар. 30 червня 1983, Ньюкасл-апон-Тайн, Велика Британія) — британська співачка, авторка пісень, танцівниця, акторка та модель. Популярність здобула в 2002 році, ставши учасницею гурту Girls Aloud в реаліті-шоу телеканалу ITV Popstars: The Rivals[1]. З Girls Aloud Коул випустила 21 сингл (всі вони увійшли в першу десятку UK Singles Chart, 4 сингли займали першу сходинку), п'ять студійних альбомів, один збірник найкращих хітів і два альбоми реміксів (два альбоми займали першу сходинку в UK Albums Chart), а також була п'ять разів номінована на Brit Awards, вигравши в номінації «Найкращий сингл» за пісню «The Promise»[2].

У 2008 році Шеріл увійшла в склад журі на британському реаліті-шоу The X Factor[3]. Її перший сольний сингл, «Fight for This Love» зайняв перші сходинки в британському та ірландському чартах і став самим швидко продаваним синглом 2009 року[4]. Її дебютний сольний альбом «3 Words» досягнув такого же успіху[5]. Коул також визнається «іконою стилю»[6][7][8], з'являлась на обкладинках британського «Vogue», «Elle» та «Harper's Bazaar». 2009 року Коул стала новим обличчям «L'Oréal»[9].

Одружилася з футболістом «Челсі» та національної збірної Англії Ешлі Коулом в липні 2006 року. У лютому 2010 року пара розійшлась[10]. В травні 2010 року Шеріл подала на розлучення. Зустрічається з Ліам Пейн. У пари є син.

Ранні роки[ред. | ред. код]

Шеріл Енн Твіді народилася в Ньюкаслі. Вона була четвертою з п'яти дітей своєї матері (Джоан Каллахан) і старшою дитиною батька (Гері Твіді)[11]. У Шеріл є молодший повнорідний брат Гаррі (нар. у 1987 році в Ньюкаслі), а також троє старших єдиноутробних (брати Джозеф та Ендрю і сестра Джилліан)[12]. Її батьки ніколи не були одружені; вони розійшлись, коли Шеріл було одинадцять років[13].

Шеріл цікавилась танцями з раннього віку, вона почала займатися цим з чотирьох років. В дев'ять років вона поступила в школу The Royal Ballet[14]. Окрім цього, Шеріл виграла численні модельні конкурси. Вона також з'явилась в двох рекламах «Centrica» разом зі своїм молодшим братом Гаррі.

Шеріл навчалась у Walker Comprehensive School в Ньюкаслі. Після школи вона влаштувалась працювати офіціанткою в ресторан[15].

Кар'єра[ред. | ред. код]

2002-даний час: Girls Aloud[ред. | ред. код]

Докладніше: Girls Aloud

Шеріл пройшла кастинг на реаліті-шоу Popstars: The Rivals у 2002 році, заспівавши пісню «Have you ever» гурту S Club 7.[16] Програма, що є другою британською серією міжнародної франшизи Popstars, показувала створення двох протиборчих гуртів — «хлопчачого» і «дівочого», кожна з яких складалася з п'яти членів. Потім створення гурту конкурували один з одним за перше місце в UK Singles Chart. Декілька тисяч осіб узяли участь в кастингах по всій Великій Британії в надії стати учасниками реаліті-шоу. Журі — британський продюсер Піт Вотерман, ірландський музичний менеджер Луїс Волш і співачка Джері Галлівелл — вибрали десять дівчат і десять хлопців як фіналістів. Ці фіналісти виходили на сцену кожну суботу з живими виступами (дівчата і хлопці за чергою). Кожний тиждень учасник, що набрав найменшу кількість голосів за результатами телефонного голосування, залишав шоу. Надін Койл, Сара Гардінг, Нікола Робертс, Кімберлі Волш і Шеріл Коул утворили новий гурт Girls Aloud за результатми глядацького голосування на 30 листопада 2002 року.

Дебютний сингл гурту Sound of the Underground досягнув першого місця в UK Singles Chart.[17] Girls Aloud проводили запис синглу протягом найкоротшого часу між утворення гурту і досягнення першого місця в чарті.[18] Гурт випустив свій дебютний альбом, Sound of the Underground, 23 травня 2003 року,[19] який стартував в чартах з другої сходинки і в том ж році отримав статус платинового.

Починаючи з 2003 року, Girls Aloud випустили ще двадцять синглів — всі вони увійшли в першу десятку UK Singles Chart, п'ятнадцять з них досягнули першої п'ятірки. Сингли «I'll stand by you», «Walk this way» та «The Promise» займали перше місце. Два їхніх альбоми досягали першої сходинки в UK Album Chart (збірка найкращих хітів The Sound of Girls Aloud: Greatest Hits та Out of Control), обидва увійшли в чарт з першої сходинки. Girls Aloud були п'ятиразово номіновані на Brit Awards та виграли у 2009 році в номінації «найкращий сингл» за пісню «The Promise».

Girls Aloud стали одним з небагатьох успішних проєктів реаліті-шоу та сколотили капітал в 25 мільйонів фунтів стерлінгів в травні 2009 року.[20] У 2007 році Книга рекордів Гіннесса назвала Girls Aloud «найуспішнішим гуртом з реаліті-шоу». Гурт продав десять мільйонів копій в усьому світі.[21]

У 2009 році Girls Aloud вирішили, що візьмуть річну перерву, щоби зайнятись сольними проєктами, але возз'єднаються у 2010 році для нового студійного альбому.[22] В серпні 2010 року Нікола Робертс сказала, що возз'єднання гурту навряд чи відбудеться раніше 2012 року.[23]

2009–2010: початок сольної кар'єри[ред. | ред. код]

Перший сольний досвід Шеріл Коул відбувся ще в 2008 році, коли вона взяла участь в запису композиції Will.i.am — «Heartbreaker».

В квітні 2009 року Шеріл почала працювати над сольним матеріалом.[24] Її дебютний альбом, 3 Words, був виданий у Великій Британії 26 жовтня 2009 року.[25] Записуючись у Лос-Анджелесі та Лондоні, Шеріл співпрацювала з Will.i.am, який став виконавчим продюсером альбому.

Альбом провів два тижні на першій сходинці.[26] 6 листопада 2009 року альбом отримав статус платинового.

Першим синглом з альбому стала пісня «Fight for This Love». Після виступу на The X Factor, «Fight for This Love» став четвертим в списку найпродаваніших синглів 2009 року у Великій Британії.[27] Він посів перше місце в британському та ірландському чартах.[28] У 2010 році «Fight for This Love» був виданий в Європі і досяг високих сходинок у Данії, Норвегії, Угорщині та Швеції.[29] Сингл пізніше став платиновим у Великій Британії.

Другий сингл Шеріл, «3 Words», записаний в дуеті з Will.i.am, став четвертим у Великій Британії та сьомим в Ірландії.[30] Третій сингл, «Parachute», увійшов в першу п'ятірку у Великій Британії та Ірландії.

2010–2011: Messy Little Raindrops[ред. | ред. код]

В січні 2010 року було оголошено, що Шеріл буде виступати на підігріві у Black Eyed Peas в їхньому світовому турне на підтримку альбому The E.N.D. під час виступів у Великій Британії.[31] На початку 2010 року Шеріл також сказала, що вона розпочала працювати над другим сольним альбомом, який планує видати найближчим часом.[32] Співак і композитор Раян Теддер підтвердив, що він був в студії і записував новий матеріал з Коул.[33] Також, співачка Еллі Голдінг в своєму інтерв'ю підтвердила, що писала пісні для нового альбому Шеріл.[34]

Деякі інші продюсери та автори також висловили зацікавленість у співпраці з Коул — Джим Бінз,[35] Ашер,[36] Ne-Yo[37] та Ріанна.[38]

Пізніше стало відомо, що другий альбом Шеріл буде мати назву «Messy Little Raindrops» і буде виданий першого листопада 2010 року.[39] Перший сингл з альбому, пісня «Promise This», був виданий 24 жовтня і став другим синглом Шерил, що досяг першого місця в британському чарті.[40] Прем'єра відеокліпу на цю пісню відбулась 18 вересня на телеканалі ITV2. Альбом був виданий через тиждень після виходу першого синглу. Він досяг другої сходинки в ірландському чарті[41] і першої — в британському чарті.[42] Другим синглом з альбому «Messy Little Raindrops» стала пісня «The Flood». Дата офіційного релізу — 2 січня 2011 року, але перша поява пісні в чартах відбулась в листопаді 2010 року.[43] «The Flood» став першим синглом Шерил, що не досяг першої п'ятірки в британському чарті — піковою сходинкою для нього стала вісімнадцята сходинка.[43]

2011 — сьогодення: A Million Lights[ред. | ред. код]

У липні 2011 року стало відомо, що Шерил Коул почала роботу над третім сольним альбомом.[44] В тому ж місяці Far East Movement підтвердили, що були в студії разом з Коул та Will.i.am.[45] У вересні Тайо Круз також підтвердив свою співпрацю з Шерил.[46] В січні 2012 року було повідомлено, що Шеріл та Ріанна збираються записати дует для третього альбому Коул — вони подружились після того, як зустрілись на церемонії Brit Awards у 2011 році і пізніше в турі Ріанни The Loud Tour.[47]

1 квітня Шерил оголосила, що перший сингл з третього альбому буде називатись «Call My Name».[48] Прем'єра пісні відбулась 20 квітня на радіо Capital FM.[49] Пісня була написана і спродюсована Кельвіном Гаррісом, режисером музичного відео виступив Ентоні Мендлер.[50] 18 квітня стало відомо, що третій альбом називається A Million Lights і буде виданий 18 червня.[51] Також Шерил Коул оголосила, що позбувається прізвища колишнього чоловіка і буде продовжувати кар'єру як Шерил.[52]

Книги[ред. | ред. код]

У жовтні 2008 року Шеріл брала участь в написанні книги «Dreams that Glitter — Our Story», автобіографії учасниць Girls Aloud. У квітні 2009 року було повідомлено, що Шеріл підписала п'ятимільйонний контракт з книжковим видавництвом HarperCollins на п'ять романів для компанії. Поки що жоден з них не був виданий. Перша офіційна книга Шеріл, яка отримала назву Through My Eyes, була видана 30 вересня 2010 року видавництвом Bantam Press.[53]

Особисте життя[ред. | ред. код]

11 січня 2003 року Шеріл була втягнена в сварку з працівницею нічного клубу «The Drink» в Гілфорді. Як наслідок її звинувачено в бійці і образливих висловлюваннях на расовому ґрунті. На суді Шеріл пояснювала все самозахистом і заперечувала факт образи. У результаті її засудили до 120 годин громадських робіт і штрафу.

Почала зустрічатися з футболістом Ешлі Коулом у 2004 році і оголосила про це в червні 2005.[54] Пара обвінчалася 15 липня 2006.[55] Вони підписали ексклюзивний контракт з журналом OK! Вартістю в один мільйон фунтів стерлінгів у відношенні прав на фотографії.[56] У січні 2008 року дівчина по імені Еймі Уолтон розповіла про свій зв'язок з Ешлі Коулом в інтерв'ю для The Sun.[57] Модель Брук Хілі стверджувала, що вона провела ніч з Ешлі в грудні 2006 року.[58] Після цього просування нового синглу Girls Aloud, «Can't Speak French», було відкладене,[59] а Шеріл перестала носити обручку.[60] Однак, пара помирилася. Після скандальних подружніх проблем в листопаді 2009 року Ешлі опублікував фотографію обручки Шеріл на своїй сторінці в Twitter з повідомленням «3 words. Diamonds Are Forever / Три слова. Діаманти залишаються назавжди».[61] На початку 2010 року з'явилися повідомлення про те, що Ешлі зрадив Шеріл з ще п'ятьма жінками.[62][63][64] 23 лютого Шеріл оголосила про те, що вона йде від свого чоловіка, і попросила ЗМІ поважати їх особисте життя.[65] 26 травня 2010 Шеріл подала на розлучення.[66] Під час прослуховування на The X Factor 22 червня Саймон Ковелл представив її як Шеріл Твіді.[67] У жовтні 2010 року в інтерв'ю для The Guardian Шеріл сказала, що продовжуватиме виступати під прізвищем Коул, тому що повернення до дівочого прізвища виглядало б так, ніби вона соромиться свого шлюбу.[68]

У 2009 році Шеріл оголосила про свою підтримку Лейбористської партії на парламентських виборах 2010 року.[69]

Хвороба[ред. | ред. код]

3 липня 2010 року, незабаром після її повернення зТанзанії, Шеріл, після втрати свідомості, була екстрено госпіталізована і діагностована з малярією[70]. Її стан, попри лікування, швидко і сильно гіршав, незабаром публіці був повідомлений вердикт лікарів Коул — жити їй залишилося не більше 24 годин[71]. Але вона вижила.

"Я думала, що помираю. Я дійсно так думала. Я навіть думала, що вже якщо судилося померти, то хочу, щоб це сталося швидше, тому що біль був просто нестерпний ", — згадує співачка.

Популярність[ред. | ред. код]

Після появи на The X Factor, ЗМІ проголосили Шеріл «новою улюбленицею нації».[72][73][74] Саймон Ковелл сказав, що «тепер вона повинна бути найпопулярнішою особою на телебаченні».[75] Портрет, що зображає Шеріл у вигляді Ангела Півночі був створений Лі Джонсом.[76]

У 2009 році журналом FHM Шеріл була названа «найсексуальнішою жінкою в світі».[77] У березні 2010 року The Good Surgeon Guide присвоїв їй статус «жінки десятиліття, що найбільше надихає».[78]

Також Шеріл була відмічена у творчості поп-співачки Лілі Аллен: бі-сайдом до її дебютного синглу «Smile» стала пісня «Cheryl Tweedy», що містить рядок «хочу виглядати як Шеріл Твіді». Слова були сприйняті Шеріл як комплімент, але пізніше Аллен відзначила, що це було сказано з іронією.[79]

Дискографія[ред. | ред. код]

З Girls Aloud[ред. | ред. код]

Сольна дискографія[ред. | ред. код]

Альбоми:

Сингли:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Popstars girl group picked. Архів оригіналу за 31 липня 2017. Процитовано 14 лютого 2013. 
  2. Girls Aloud win Best British Single at the BRITs. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  3. Cheryl Cole is new X Factor judge. Архів оригіналу за 22 вересня 2008. Процитовано 14 лютого 2013. 
  4. Cheryl Cole's debut is number one. Архів оригіналу за 27 жовтня 2009. Процитовано 14 лютого 2013. 
  5. Cheryl Cole achieves chart double. Архів оригіналу за 19 серпня 2014. Процитовано 14 лютого 2013. 
  6. Cheryl Cole voted best dressed woman and style icon of the decade. Архів оригіналу за 2 грудня 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  7. Cheryl is GLAMOUR's Best Dressed. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  8. Vogue's New Darling. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  9. Cheryl Cole lands L'Oréal deal – because she's worth it. Архів оригіналу за 31 серпня 2009. Процитовано 14 лютого 2013. 
  10. Cheryl Cole splits from footballer Ashley Cole. Архів оригіналу за 1 березня 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  11. Cheryl Cole comforted by Nicola Roberts as Ashley claims couple's sex life had dried up. Архів оригіналу за 28 лютого 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  12. Revealed: The X-rated family Cheryl Cole left behind. Архів оригіналу за 11 травня 2013. Процитовано 14 лютого 2013. 
  13. Cheryl Cole reveals all about Girls Aloud fame. Архів оригіналу за 7 грудня 2008. Процитовано 14 лютого 2013. 
  14. Girls Aloud's year at the top. Архів оригіналу за 20 червня 2006. Процитовано 14 лютого 2013. 
  15. Cheryl Cole: This horror photo of my dead junkie pal put me off drugs for life. Архів оригіналу за 11 серпня 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  16. The nation's new sweetheart. Архів оригіналу за 26 березня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  17. Girls Aloud top festive chart. Архів оригіналу за 7 грудня 2008. Процитовано 14 лютого 2013. 
  18. Cheryl Cole Attending Kimberley Walsh 26th Brithday Party. Архів оригіналу за 17 серпня 2009. Процитовано 14 лютого 2013. 
  19. Girls Aloud prepare for album release. Архів оригіналу за 26 березня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  20. The 10 richest reality TV stars. Архів оригіналу за 1 червня 2009. Процитовано 14 лютого 2013. 
  21. BBC - Music - Girls Aloud. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  22. Girls Aloud deny split rumours. Архів оригіналу за 26 березня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  23. Girls Aloud will not perform for two years. Архів оригіналу за 26 березня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  24. Cheryl Cole confirms solo career. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  25. Three Words. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  26. Cheryl Cole – 3 Words. Архів оригіналу за 23 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  27. Cheryl Cole debut single outsells Girls Aloud. Архів оригіналу за 31 січня 2016. Процитовано 14 лютого 2013. 
  28. Cheryl Cole tops Irish singles chart. Архів оригіналу за 9 червня 2011. Процитовано 14 лютого 2013. 
  29. Cheryl Cole - Fight For This Love. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  30. Joe McElderry climbs up to number one. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  31. Cheryl Cole 'for Black Eyed Peas UK tour'. Архів оригіналу за 23 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  32. Cole 'hopes to release new songs soon'. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  33. Ryan Tedder pens tracks for Cheryl Cole. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  34. Ellie Goulding to work with Cheryl Cole. Архів оригіналу за 19 серпня 2014. Процитовано 14 лютого 2013. 
  35. Producer Jim Beanz wants to get his mitts on Cheryl Cole. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  36. Usher has Got It Bad for Cheryl Cole. Архів оригіналу за 18 вересня 2011. Процитовано 14 лютого 2013. 
  37. Ne-Yo knocked out by Cheryl Cole. Архів оригіналу за 17 лютого 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  38. Rihanna wants Cheryl for tour. Архів оригіналу за 19 серпня 2014. Процитовано 14 лютого 2013. 
  39. Cheryl Cole's Second Album Is Called Messy Little Raindrops. Архів оригіналу за 17 вересня 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  40. Cheryl Cole Scores Second Solo Number 1. Архів оригіналу за 6 червня 2011. Процитовано 14 лютого 2013. 
  41. Chart Track. Irish Albums Chart. Архів оригіналу за 26 серпня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  42. Archive Chart. UK Albums Chart. Архів оригіналу за 26 серпня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  43. а б Cheryl Cole - The Flood'. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  44. Cheryl Cole working on new album in Los Angeles. Архів оригіналу за 29 травня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  45. Cheryl Cole Not Recording With Lil Wayne. Архів оригіналу за 21 жовтня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  46. Taio Cruz Confirms Working With Cheryl Cole On Her Third Album. Архів оригіналу за 16 грудня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  47. Rihanna to work with Cheryl Cole. Архів оригіналу за 13 січня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  48. Cheryl Cole announces new single 'Call My Name'. Архів оригіналу за 13 травня 2013. Процитовано 14 лютого 2013. 
  49. Cheryl Cole new single 'Call My Name' - listen now. Архів оригіналу за 21 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  50. Cheryl Cole’s Calvin Harris Collaboration “Call My Name” To Premiere This Week. 
  51. Cheryl Cole announces comeback single, new album 'A Million Lights'. Архів оригіналу за 14 травня 2013. Процитовано 14 лютого 2013. 
  52. Cheryl Cole to drop last name for career. Архів оригіналу за 3 вересня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  53. Cheryl Cole to bare all in eye-opening book. Архів оригіналу за 5 вересня 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  54. Girls Aloud singer Tweedy gets engaged. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  55. Tweedy and Cole in wedding ruse. Архів оригіналу за 30 грудня 2007. Процитовано 14 лютого 2013. 
  56. Singer Tweedy marries footballer Cole. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  57. Chelsea's Cole is a love cheat. Архів оригіналу за 5 січня 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  58. Ashley Cole faces more cheating claims. Архів оригіналу за 26 травня 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  59. Nadine Coyle makes most of band crisis. Архів оригіналу за 6 лютого 2008. Процитовано 14 лютого 2013. 
  60. Cheryl Cole ditches wedding ring. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  61. 'Diamonds are forever,' says Cheryl Cole as she flashes her wedding ring on Twitter. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  62. Girl no.5: Ashley Cole took out Cheryl then bedded me — mirror.co.uk. Архів оригіналу за 12 листопада 2011. Процитовано 14 лютого 2013. 
  63. Ashley Cole | Love Cheat | Footie star's romp with blonde | The Sun |News. Архів оригіналу за 5 січня 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  64. Ashley Cole cheated with girl No4 Ann Corbitt in States | The Sun |News. Архів оригіналу за 8 березня 2016. Процитовано 14 лютого 2013. 
  65. Official Statement. Архів оригіналу за 21 березня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  66. Cheryl Cole 'files for divorce'. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  67. Cowell 'introduces Cole as Cheryl Tweedy'. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  68. Cheryl Cole: 'I hate this year'. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  69. 'Cheryl Cole: I'll back Gordon Brown in election'. Архів оригіналу за 16 вересня 2011. Процитовано 14 лютого 2013. 
  70. Cheryl Cole 'contracted malaria'. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  71. Doctors gives to Cheryl Cole «no more than 24 hours to live». Архів оригіналу за 23 жовтня 2010. Процитовано 14 лютого 2013. 
  72. Cheryl Cole, the nation's new sweetheart. Архів оригіналу за 26 березня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  73. Girls Aloud's Cheryl Cole: Talent show success was just the start of journey to becoming the nation's sweetheart. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  74. Cheryl Cole: from nightclub brawler to nation's sweetheart. Архів оригіналу за 14 липня 2019. Процитовано 14 лютого 2013. 
  75. Simon Cowell: Cheryl Cole's a bigger hit than me. Архів оригіналу за 22 жовтня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  76. X Factor's Cheryl Cole transformed into the Angel Of The North. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  77. FHM's 100 Sexiest Women 2009. Архів оригіналу за 24 квітня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  78. Cole tops most inspirational woman poll. Архів оригіналу за 30 червня 2012. Процитовано 14 лютого 2013. 
  79. Has Lily Allen rejoined the sisterhood. Архів оригіналу за 19 січня 2016. Процитовано 14 лютого 2013. 

Посилання[ред. | ред. код]