Школа майбутнього

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ЕНВК «Школа майбутнього»
Тип середня загальноосвітня школа
Країна  Україна і  СРСР
Розташування Ялта
44°29′13″ пн. ш. 34°08′51″ сх. д. / 44.48694° пн. ш. 34.14750° сх. д. / 44.48694; 34.14750
Девіз Ищите, мечтайте, дерзайте!
Засновано 1971
Директор Хохлікова Ірина Львовна
Адреса Україна Україна, Ялта, вул. Червоноармійська 30
Сайт sof-yalta.org.ua
Мапа
CMNS: Школа майбутнього у Вікісховищі

ЕНВК «Школа майбутнього» — середня загальноосвітня школа № 2 I—III рівнів Ялти Автономної Республіки Крим функціонує з 1971 року.

З 1982 року школу очолює Баранова Тетяна Олександрівна — заслужений працівник АРК.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 30 травня 2007 року № 429 школі визначений статус експериментального загальноосвітнього навчального закладу всеукраїнського рівня.

Урок в ЕНВК «Школа майбутнього»
Урок укріїнської літератури в ЕНВК «Школа майбутнього»
Вхід в ЕНВК «Школа майбутнього»
Відео-конференція з VIP гостями в конференц-залі в ЕНВК «Школа майбутнього»
ЕНВК «Школа майбутнього» сьогодні

Середня загальноосвітня школа № 2 була відкрита у 1971 році. У 2007 році прийнято Державну соціальну цільову програму «Школа майбутнього».

Школі № 2 міста Ялти наказом Міністерства освіти і науки України № 423 від 30.05.07 було надано статус експериментального майданчика всеукраїнського рівня і затверджено план експериментальної роботи за темою "Розробка пілотного проєкту експериментального навчально-виховного комплексу «Школа майбутнього». У зв'язку з цим було змінено назву школи. Зараз це "Експериментальний навчально-виховний комплекс «Школа майбутнього».

Метою експериментальної роботи є забезпечення рівного доступу до якісної освіти. У зв'язку з цим було проведено реконструкцію та переоснащення школи. Зараз учням ЕНВК «Школа майбутнього» є доступними новітні комп'ютерні технології: у школі встановлено 38 мультимедійних комплексів, підключених до Інтернету, інтернет-бібліотека, три пересувних мультимедійних комплекси. Створені усі умови для всебічного розвитку особистості дитини: 16 різноманітних гуртків і спортивних секцій, спецкурси та курси за вибором з навчальних дисциплін, керівниками яких є викладачі Ялтинських вишів.[1]

Інноваційні педагогічні технології, які впроваджуються в ЕНВК «Школа майбутнього» (забезпечення психологічного супроводження кожного учня з 1 по 11 клас, індивідуально-профільне навчання у школі III ступеню, рейтинговий облік досягнень учнів, портфоліо, проєктна діяльність учнів, безбальне оцінювання у школі І ступеню, модульно-розвиваюча система), спрямовані на розширення світогляду учнів, отримання більш глибоких знань, виховання прагнення учнів до постійної самоосвіти й досягнення успіхів. Модель виховної системи школи майбутнього можна умовно назвати «Школа шкіл». Вона включає 10 шкіл: школа ЗМІ, школа «Цицерон», художньо-естетична школа, спортивної майстерності, інтелектуального розвитку, толерантності, милосердя, для батьків, умілих рук, лідерів. Ці школи охоплюють всі основні напрями розвитку особи молодої людини та сприяють здійсненню поставлених школою виховних цілей.

У навчальному закладі працює працездатний, висококваліфікований педагогічний колектив. З 75 педагогів двоє (Т. О. Баранова і Н. В. Селиванова) мають звання «Заслужений працівник освіти АР Крим», 16 учителів-методистів, 7 старших учителів, 8 учителів мають І категорію. Педагогічний колектив завжди відрізнявся творчою спрямованістю, був учасником експериментальної та інноваційної педагогічної діяльності. Протягом 38 років свого існування школа випустила 3326 учнів. 130 випускників закінчили школу з золотою медаллю, 72 — зі срібною. [2]

Результативно працює шкільне відділення Малої академії наук «Дослідник». У школі навчаються 25 кандидатів у дійсні члени Малої академії наук і 8 дійсних членів, які працюють у 20 секціях. Двоє учнів школи є стипендіатами Верховної Ради АР Крим і Ялтинської міської ради.

Обмін досвідом і популяризація ідей Державної цільової соціальної програми «Школа майбутнього» є дуже важливим аспектом роботи навчального закладу. Обговорення проблем інноваційного процесу в освіті, обмін досвідом є дуже корисним для підвищення педагогічної майстерності вчителів. Протягом року «Школу майбутнього» відвідали делегації вчителів з різних регіонів України: Харкова, Тернополя, Запоріжжя, а також з Білорусі, Росії, Великої Британії, США. У 2007 році були укладені договори про співпрацю з Таврійським національним університетом, Кримським державним університетом, Ялтинським університетом менеджменту, Ялтинським медичним коледжем, Ялтинським вищим професійним училищем будівельних і харчових технологій.[3]

25-26 вересня 2008 року на базі школи проходив Всеукраїнський семінар "Реалізація державної цільової соціальної програми «Школа майбутнього», а 11-12 грудня 2008 року — Всеукраїнська науково-пошукова конференція «Теорія і практика розроблення прогностичних моделей шкіл майбутнього».[4] В лютому 2009 року школа брала участь у III спеціалізованій виставці освітніх послуг «Освіта — 2009» у місті Сімферополі та була відзначена дипломом. Двома почесними дипломами за високі творчі досягнення в інноваційному оновленні національної системи освіти ЕНВК «Школа майбутнього» була нагороджена як учасник ХІІ міжнародної виставки навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні — 2009», яка проходила у Києві 25-27 лютого 2009 року.[5] За підсумками конкурсу «Суспільне визнання Ялти — 2007» школа стала переможцем у номінації «Подія року».[6]

ЕНВК «Школа майбутнього» сьогодні
Рекреації в ЕНВК «Школа майбутнього»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. МОН України: Нарада з питань впровадження Державної цільової соціальної програми "Школа майбутнього". Архів оригіналу за 16 липня 2011. Процитовано 14 травня 2019.
  2. Звіт про роботу ЕНВК "Школа майбутнього". Архів оригіналу за 18 грудня 2007. Процитовано 30 жовтня 2009.
  3. Отчет РВУЗ КГУ за 2008. Архів оригіналу за 19 липня 2011. Процитовано 30 жовтня 2009.
  4. Всеукраїнська науково-пошукова конференція в "Школі майбутнього". Архів оригіналу за 9 жовтня 2011. Процитовано 30 жовтня 2009.
  5. Место ЭУВК "Школа будущего" в выставке «Сучасна освіта в Україні – 2009»[недоступне посилання з травня 2019]
  6. Итоги конкурса «Общественное признание Ялты - 2007»[недоступне посилання з травня 2019]

Посилання[ред. | ред. код]