Шпигунський роман (роман Бориса Акуніна)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Шпигунський роман»
Автор Борис Акунін
Назва мовою оригіналу Шпионский роман
Країна Росія
Мова російська
Серія Серія «Жанри»
Жанр детектив
Місце Росія
Видавництво АСТ
Видано 2005 рік
Попередній твір Дитяча книга
Наступний твір Science Fictiond

«Шпигунський роман» — роман Бориса Акуніна. Друга частина з серії «Жанри». Роман побачив світ у 2005 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Весна 1941 року. Напередодні великої війни розвідка Третього рейху проводить складну, багатоходову операцію, мета якої переконати керівництво СРСР в тому, що нападу не буде. Завдання доручено суперагентові під кодовим ім'ям «Вассер».

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Примітно, що всі головні дійові особи твору тим чи іншим чином пов'язані з Е. П. Фандоріним - головним героєм серії пригодницьких романів Бориса Акуніна «Пригоди Ераста Фандоріна»: Єгор Дорін родом з села Дорін, яка колись належала Фон Дорн (Фандоріним); Олексій Романов в період Громадянської війни перетинався за родом служби з Е. П. Фандоріним і, можливо, причетний до його смерті; Вассер походить з роду фон Теофельсов, чиїм родовим помістям є замок Теофельс, який до кінця XVII століття належав фон Дорн (згадується в романі «Сокіл і Ластівка»).
  • Прізвище Дорін носив один з персонажів рукописи неопублікованого твору Ф.М. Достоєвського в романі «Ф. М.». У тому ж романі наводиться і історія появи цього прізвища, схожа з тією, яку переповідає Єгор Октябрському.