Я — Омега

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Я — Омега
I Am Omega
Жанр Постапокаліпсис
Режисер Гріфф Ферст
Продюсер Девід Майкл Летт
Сценарист Джефф Мід
На основі роман Я — легенда Річарда Метісона
У головних
ролях
Марк Дакаскос
Джефф Мід
Дженніфер Лі Віггінс
Райан Ллойд
Оператор Alexander Yellend
Композитор Марк Воттерсd і David Raiklend
Кінокомпанія The Asylum[1][2]
Дистриб'ютор The Asylum
Тривалість 90 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2007
Дата виходу 18 листопада
IMDb ID 1075746
theasylum.cc/product.php?id=136

«Я — Омега» (англ. I Am Omega, стил. I Am Ωmega) — американський постапокаліптичний фільм 2007 р. студії-продюсера The Asylum з Марком Дакаскосом у головній ролі. Фільм — неофіційна адаптація роману «Я — легенда» письменника Річарда Метісона. Фільм був міжнародно представлений як мокбастер для конкуренції та фінансового зиску з постапокаліптичним аналогом Я — легенда.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму розгортається в постапокаліптичному Лос-Анджелесі, який наповнений дикими зомбі, колись людьми, які перетворилися на людожерів у результаті генетичної інфекції. За сюжетом не ясно, чи вірус вразив увесь світ, або ж просто невелику ізольовану область, але, швидше за все, він носить глобальний характер у зв'язку з нездатністю героя, Ренчарда (Марк Дакаскос), знайти радіосигнали або зв'язатися з ким-небудь через Інтернет.

Ренчард змушений жити в щоденній боротьбі проти мутантів. Одного разу він контактує через вебкамеру з Бріанною (Дженніфер Лі Віггінс), яка вижила, застрягнувши у Лос-Анджелесі, намагаючись знайти Антіохію, т.з. спільноту живих. Вона просить в Ренчарда допомоги, але останній, який розмістив бомби уповільненої дії в стратегічних точках по всьому місті, відмовляється.

Пізніше двоє чоловіків (Джефф Мід і Райан Ллойд) стверджують, що вони прибули з Антіохії до його будинку за допомогою. Хоча чоловік і здивований їхнім аргументом, що Бріанна несе ліки від вірусу в своїй крові, він змушений співпрацювати під дулом пістолета. За 24 години до вибуху бомб він проводить людей ​містом: живі повинні знайти Бріанну до мутантів. Ренчард і Бріанна втікають з міста, але жінку забирає Вінсент (Джефф Мід). Знайшовши їх пізніше, Ренчард убиває Вінсента, який намагався зґвалтувати і вбити Бріанну. Бомби вибухають, вони їдуть обидва в Антіохію, щоб зробити вакцину. Тим не менш, як показано, один зомбі пережив вибух.

Ролі[ред. | ред. код]

Актор Роль
Марк Дакаскос Ренчард
Джефф Мід Вінсент Вінсент
Дженніфер Лі Віггінс Бріана Бріана
Райан Ллойд Майк Майк

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. EIDR — 2010.

Посилання[ред. | ред. код]