99 (пісня)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
99
Сингл гурту Toto
з альбому Hydra
Випущений 1979
Формат платівка 7"
Сторона Б Hydra
Записаний 1979
Жанр поп-рок
джаз-рок
Композитор Девід Пейч
Тривалість 3:27 (сингл вірсія)
Лейбл Columbia
Продюсер Toto
Хронологія синглів гурту Toto
Попередній
←
Rockmaker
(1979)
St. George and the Dragon
(1980)
Наступний
→

99 — пісня каліфорнійського гурту «Toto». Автором композиції є Девід Пейч. Вокальні партії виконав Стів Лукатер. На пісню було зняте відео.

Ця композиція була написана Девідом Пейчем під враженням від перегляду антиутопічної драми Джорджа Лукаса THX 1138. У цьому фільмі розповідається про тоталітарне майбутнє, в якому суспільство контролюється комп'ютерами. Замість імен та прізвищ, людям призначаються комбінації з букв і цифр. Головна ж героїня пісні - дівчина на ім'я "дев'яноста дев'ята" ("ninety nine"/"99").

«99» була видана першим синглом з альбому Hydra. Композиція посіла 26 сходинку Billboard Hot 100 і стала останнім синглом з цього альбому, який потрапив у американські чарти. Хоча пісню і відносять до низки хітів «Toto» - музиканти не дуже люблять грати її на концертах. Останні концерти на яких виконувалася ця композиція, відбулися ще на початку 80-х. У 2007 році, Стів Лукатер, у своєму блозі, зізнався що ненавидить цю пісню.

Відео-кліп[ред. | ред. код]

Як і на пісню, так і на кліп концептуально вплинула стрічка Джорджа Лукаса THX 1138: у цілком білій кімнаті, музиканти - які в свою чергу одягнені у білий одяг, виконуть "99". Головним чином камера фокусується на Стіві Лукатері, який виконує волальні партії.

Режисером кліпу став Брюс Гуверс (він зняв Bohemian Rhapsody для гурту Queen).

Композиції[ред. | ред. код]

Сторона А
  1. 99 (3:27)
Сторона Б
  1. Hydra (4:58)

Посилання[ред. | ред. код]