Amada

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Amada Co,. Ltd.
株式会社アマダ
Тип концерн
Форма власності кабусікі-ґайся
Галузь Верстатобудування
Лістинг на біржі TYO: 6113 6113
Гасло «Якість, гнучкість, продуктивність»
Засновано 10 вересня 1946
Штаб-квартира Канагава, Японія
Ключові особи Міцуо Окамото (президент і генеральний директор компанії)
Тосіо Такагі (фінансовий директор)
Продукція металообробні верстати, металообробний інструмент, револьверні координатні преси, лазерні комплекси, преси-лістогиби, гільйотинні ножиці, установки лазер-прес
Дочірні компанії Amada Weld Techd
amada.co.jp
CMNS: Amada у Вікісховищі

Amada (яп. 株式会社アマダ) — японський концерн, одне з великих верстатобудівних об'єднань. Виробник устаткування для холодної обробки листового металу, штампування, лазерного різання, гнуття, систем автоматизації.

Amada була заснована в 1946 році. Першим великим науково-технічним досягненням стало створення в 1955 році верстата для контурної обробки. З тих пір компанія, залишаючись в перших рядах японських виробників металорізального обладнання, постійно розширювала свої виробничі потужності і пропонувала металорізальні верстати, полотна і мастильно-охолоджуючі рідини, що забезпечують високий рівень якості різання і використовують передові технології обробки. З часом типи матеріалів, що підлягають обробці, стали більш різноманітними, а вимоги до різання в плані швидкості і якості — сильно зросли. Amada продовжує використовувати і впроваджувати найсучасніші технології накопичені за всю історію існування підприємства.

Компанія виробляє також координатно-револьверні та електромеханічні преси, які дозволяють виконувати обмеженим комплектом інструменту широку номенклатуру продукції.

Однією з головних розробок компанії є запатентована конструкція преса-листогиба, яка має концепцію паралельного прогину траверс. У широкому діапазоні умов роботи, величина входу пуансона в матрицю практично незмінна по всій довжині гнуття. Таким чином виключається необхідність застосування пристроїв компенсації прогину станини.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]