Andymori

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«andymori»
Основна інформація
Жанр альтернативний рок, J-Rock, пауер-поп, джаз, диско, прогресивний рок
Роки (2007 - донині)
Країна Японія Японія
Місто Японія
Лейбл Японія YOUTH RECORDS
Склад Дайське Каназава (金澤 ダイスケ),
Сініті Като (加藤 慎 一),
Соїтіро Ямауті (山 内 総 一郎)
Колишні
учасники

Масасіко Сімура (志 村 正彦),
Фусафумі Адаті (足 立 房 文)
сайт

andymori (яп. andymori) - японська музична група. Andymori - незалежна j-rock команда, сформована в 2007-му році. Ім'я групи утворено від злиття Енді Ворхол (культова персона в історії поп-арт-руху) і «memento mori» (від лат. Пам'ятай про смерть).

Спочатку виступали наживо в Токіо. Першою великою подією став виступ на «Fuji Rock Festival» в 2008-му році. У жовтні того ж року випустили свій перший EP «アンディ と ロック と ベンガル トラ と ウィスキー» (Andy To Rock To Bengal Tora To Whisky) на лейблі YOUTH RECORDS. Потім послідував синґл »Andymori», випущений в лютому 2009-ґо. "Follow Me" був обраний як Сингл Тижня iTunes.

У 2009-му група виступала на багатьох великих літніх фестивалях, таких як «Rock in Japan» і «Summer Sonic». У жовтні вони взяли участь у записі триб'ют-альбому групи Quruli (くるり), яка відзначала своє 10-тиріччя.

У 2010-му «andymori» випустили свій другий альбом «ファンファーレ と 熱狂» (Fanfare To Nekkyou). У щоденних чартах альбомів Oricon цей альбом піднімався як мінімум до 9-ґо місця. Ще до випуску альбому andymori були обрані iTunes Japan як найпрогресивніші виконавці «Sound of 2010», а їх відео «Follow Me» номінували на премію Найкращого Нового Виконавця (Best New Artist award) в Space Shower Music Video Awards 2010.

Учасники гурту[ред. | ред. код]

  • Сохей Оямада (яп. 小 山田 壮 平/Sōhei Oyamada) - (вокал, гітара)
  • Хіросі Фудзівара (яп. 藤原 寛/Hiroshi Fujiwara) - (бас-гітара)
  • Кендзі Окаяма (яп. 冈山 健 二/Kenji Okayama) - (ударні)

Колишні учасники[ред. | ред. код]

  • Хірокі Гото (яп. 后 藤 大树/Hiroki Gotō) - (ударні)

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]